Rainbow Kids Club Rainbow Kids Club

Hé jongens en meiden van de basisschool,

Vrijdag 15 september 2017 starten we met: "De Rainbow Kids Club". De Rainbow Kids Club is van alle kerken in Haaksbergen. Één keer in de maand is er op vrijdag een activiteit in het Gemeentecentrum bij de Maranatha kerk in Haaksbergen (Enschedesestraat 16).
De activiteiten zijn verschillend. Zo kunnen we gaan knutselen, spelletjes spelen, film kijken, uitstapjes maken, speurtochten organiseren en nog vele andere activiteiten. Ook staan we soms stil bij de feesten uit het kerkelijk jaar. We beginnen de activiteit om 16.30 uur en we sluiten af om 19.00 uur. Wij zorgen er altijd voor datje wat lekker warms te eten krijgt. Hieronder vind je de data voor het komende seizoen:

lees meer »
 
Schoolkleding Rustenburg Zuid Afrika Schoolkleding Rustenburg Zuid Afrika

In 2016 is er met een pannenkoeken actie tijden de kerkennacht en de oliebollen actie op oudejaarsdag geld ingezameld voor schoolkleding in de townships rondom Rustenburg in Zuid-Afrika.
De opbrengst van de pannenkoeken actie was € 215,50 en van de oliebollen actie € 501,50. Totaal € 717.  Daarvan zijn 28 paar schoenen, 12 tunieken, 14 shirts, 3 rokken, 3 broeken en 3 truien gekocht, voor schoolkinderen (kinderen van patiënten van de hospice) die dit nodig hadden.
Het totaalbedrag was 7156,37 ZAR bij een gemiddelde koers van 14,1 is er € 507,55 uitgegeven. Er is een bedrag over van € 209,45 dat benut gaat worden in 2018.
Mede namens de schoolkinderen, dank aan allen die een bijdrage hebben geleverd
Joke en Ep Huurnink

 
Groentetuin in Kroondal Groentetuin in Kroondal

Verleden jaar januari 2016 trof ik een lege dorre (groente)tuin aan in Kroondal nabij Rustenburg in Zuid-Afrika. Het hek was gestolen, het gaas was kapot. De geiten hadden vrij spel, als er al wat te eten was geweest. Het was een kurkdroog jaar.

Dit jaar was alles anders. Het nieuw geplaatste hek was er nog, het gaas was heel, de waterkraan, een dag voor mijn terugreis in 2016 aangelegd, was er ook nog en zowaar er groeide groente. Veel spinazie en rode bieten. Toch een opsteker, zeker als je bedenkt dat er veel gesproeid moest worden omdat het weinig regende. De groentes werden wekelijks verdeeld onder de patiënten.
Een deel van het collectegeld t.b.v Kroondal is besteed aan zaden, slangenkoppelingen en een sproeier. In totaal 120,33 euro het overschot 247,23 euro gaan we volgend jaar benutten voor zover noodzakelijk.

lees meer »