Franciscus-café Franciscus-café

De Franciscusparochie te Haaksbergen (www.pvhaaksbergen.nl) organiseert tweemaandelijks een Franciscus-café (op een dinsdag of woensdag van 20.00 tot uiterlijk 21.30 uur) waarin een inspirerende gast op het gebied van kunst, cultuur, wetenschap, religie of politiek wordt uitgenodigd. Centraal staat de rol die geloof en spiritualiteit spelen in het leven en werk van de spreker.
Het Franciscus-café wordt georganiseerd in de maanden september en november 2017 en februari, april en juni 2018. Nog niet alle bijeenkomsten zijn ingevuld, maar daarover wordt u via de website van de Franciscusparochie op de hoogte gehouden.

Op woensdag 27 september 2017 is Jan van den Bosch onze gast. Hij studeerde o.a. “Massamedia en communicatie” aan het Queens’ College in Cambridge. Daarnaast studeerde van den Bosch “zending en theologie” aan het All Nations Christian College te Hartfordshire in Engeland. In 1974 startte hij de Ronduit Club, de jongerentak van de Evangelische Omroep. Zo nam Van den Bosch het initiatief voor de EO jongerendag. Tot 1999 presenteerde hij talloze TV- en radioprogramma’s en maakte hij  meer dan 400 documentaires in het buitenland. Jan van den Bosch is ook bekend van “Hour of Power” Nederland. In dit programma ontvangt hij Nederlandse gasten die hij interviewt over wat het christelijk geloof voor hen betekent.

Op dinsdag 6 februari 2018 is Theo van der Sman onze gast. Hij is als pastoor verbonden geweest aan de geloofsgemeenschappen van Haaksbergen. Theo van der Sman komt vanzelfsprekend vertellen over zijn werk als bestuurder van de Stichting HAS (Hulp aan Sri Lanka), maar ook over de keuzes die hij gemaakt heeft in zijn leven (van ambulancebroeder naar pastoor).

Begeleiders: drs. Frank Beuger en pastoraal werkster Margot Dijkman
Data: 27 september en 6 februari 2018. Volgende data worden te zijner tijd bekend gemaakt
Tijd: 20.00 uur tot 21.30 uur
Locatie: Lourdeszaal, links naast de Lourdeskerk, Sonderenstraat 55