Ambtsjubileum ds. Janneke Ruijs Ambtsjubileum ds. Janneke Ruijs
Vorig jaar was het 25 jaar geleden dat ik in Haaksbergen ben bevestigd als predikante. Eind dit jaar ben ik 25 jaar in dienst bij de Protestantse Kerk in Nederland. Tussen Ghana en Groesbeek ben ik een jaar beroepbaar predikante geweest en was ik officieel niet in dienst van de kerk, vandaar dit verschil.

Ik vind het alles behalve vanzelfsprekend dat ik in goede gezondheid 25 jaar predikante mag zijn en ben daar dankbaar voor. Op zondagmiddag 23 juni wil ik dit graag vieren met de gemeente van Haaksbergen-Buurse en van Groesbeek en vanzelfsprekend met iedereen die dit mee wil vieren. Het thema van deze middag is: 25 jaar Passie voor Bijbelverhalen.
Het wordt een middag met volop aandacht voor de Bijbel en het Liedboek. De cantorij van Haaksbergen-Buurse komt zingen en Arie Hogendoorn, de organist van Groesbeek, zal de samenzang uit het Liedboek op het orgel begeleiden. Er zijn twee korte interviews met de burgemeester van Groesbeek en met Els Theunissen. Haar man is diaken in de katholieke kerk van Groesbeek. Deze interviews gaan over de betekenis van het geloof en de kerk in hun leven. Er zullen ook liederen uit Ghana klinken, want dat was mijn tweede werkplek. Er komt een bijbelquiz, waaraan iedereen kan meedoen en na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de Serre naast de kerk.

Ik wil u allen hartelijk uitnodigen om dit jubileumfeest mee te vieren, want eerlijk is eerlijk de band met de eerste gemeente blijft bijzonder: bij jullie heb ik ‘het vak’ geleerd!
Datum: 23 juni 2019
Tijd: vanaf 14.00 uur staat de koffie/thee klaar, het programma begint om 14.30 uur
Plaats: Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek

Hartelijke groet, Janneke Ruijs