Kerk in Actie

De activiteiten van de commissie Kerk in Actie maken onderdeel uit van het diaconale werk. De contactpersonen zijn:

Mevr. M.I. Schukkink, T: 5725224, E:

De heer A.B. Baas, T: 5721129, E:  .

Kerk in Actie is een landelijke organisatie. Zie www.kerkinactie.nl .

Kerk in Actie biedt wereldwijde hulp.
Kerk in Actie steunt zowel in Nederland als wereldwijd het werk van honderden christelijke kerken en organisaties om mensen tot hun recht te laten komen en toekomstperspectief te geven. Deze samenwerking is op gebaseerd op gelijkwaardigheid.

Kerk in Actie werkt namens kerken in Nederland.
Kerk in Actie voert haar werk uit in opdracht van de plaatselijke protestantse gemeenten in Nederland. Door de praktische organisatie te bundelen en niet vanuit iedere plaatselijke kerk te regelen, kan het werk professioneler en doelmatiger worden gedaan.

Kerk in Actie maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland
Landelijk maakt Kerk in Actie deel uit van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland te Utrecht. Delen van het werk worden mede uitgevoerd namens tien oecumenische kerken.

Het buitenlandwerk doet Kerk in Actie samen met ICCO
Al het buitenlandwerk voert Kerk in Actie uit samen met ICCO, de protestantse ontwikkelingsorganisatie. ICCO ontvangt geld van de Nederlandse overheid, Kerk in Actie ontvangt alleen geld uit eigen fondsenwerving. De geldstromen zijn gescheiden, maar de contacten met de buitenlandse partners zijn gebundeld zodat professioneler en efficiënter gewerkt kan worden.

Kerk in Actie nieuws Kerk in Actie nieuws
Op 14 april, Palmzondag, zijn de Paasgroetenkaarten, bestemd voor gevangenen in binnen- en buitenland getekend, deze zijn diezelfde dag nog verstuurd.
De opbrengst van de Paastafelverkoop was €150,00, een heel mooi bedrag, bestemd voor Hospice Rustenburg.

Taartenbuffet: op 19 mei organiseert de werkgroep weer een taartenbuffet.
Iedereen is uitgenodigd om voor €1,00 een stukje taart te kopen en lekker bij de koffie op te eten. Uiteraard is er de mogelijkheid om wat mee naar huis te nemen.

Alvast een aankondiging voor het saladebuffet. Vrijdag 26 juli organiseert de werkgroep haar jaarlijkse saladebuffet. Dit jaar voor het eerst in de Richtershof en niet meer in de Maranathakerk. Uiteraard is de opbrengst ook hiervan bestemd voor Hospice Rustenburg.
Voor in de hal van de kerk staat een bus waar u postzegels in kunt doen, graag uw aandacht hiervoor. Kerk in Actie verkoopt deze en de opbrengst is voor de projecten van Kerk in Actie. Dit levert elk jaar toch nog een bedrag van rond de € 26.000 op. De moeite waard om te blijven inzamelen.

Voor in de hal van de kerk staat een bus waar u postzegels in kunt doen, graag uw aandacht hiervoor.. Kerkinactie verkoopt deze en de opbrengst is voor de projecten van Kerkinactie. Dit levert elk jaar toch nog een bedrag van rond de €26.000 op. De moeite waard om te blijven inzamelen.

Namens de werkgroep Kerk in Actie,
Carolien van Harten