Kerk in Actie

De activiteiten van de commissie Kerk in Actie maken onderdeel uit van het diaconale werk. De contactpersonen zijn:

Mevr. M.I. Schukkink, T: 5725224, E:

De heer A.B. Baas, T: 5721129, E:  .

Kerk in Actie is een landelijke organisatie. Zie www.kerkinactie.nl .

Kerk in Actie biedt wereldwijde hulp.
Kerk in Actie steunt zowel in Nederland als wereldwijd het werk van honderden christelijke kerken en organisaties om mensen tot hun recht te laten komen en toekomstperspectief te geven. Deze samenwerking is op gebaseerd op gelijkwaardigheid.

Kerk in Actie werkt namens kerken in Nederland.
Kerk in Actie voert haar werk uit in opdracht van de plaatselijke protestantse gemeenten in Nederland. Door de praktische organisatie te bundelen en niet vanuit iedere plaatselijke kerk te regelen, kan het werk professioneler en doelmatiger worden gedaan.

Kerk in Actie maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland
Landelijk maakt Kerk in Actie deel uit van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland te Utrecht. Delen van het werk worden mede uitgevoerd namens tien oecumenische kerken.

Het buitenlandwerk doet Kerk in Actie samen met ICCO
Al het buitenlandwerk voert Kerk in Actie uit samen met ICCO, de protestantse ontwikkelingsorganisatie. ICCO ontvangt geld van de Nederlandse overheid, Kerk in Actie ontvangt alleen geld uit eigen fondsenwerving. De geldstromen zijn gescheiden, maar de contacten met de buitenlandse partners zijn gebundeld zodat professioneler en efficiënter gewerkt kan worden.

Kerk in Actie nieuws Kerk in Actie nieuws
Vanuit de werkgroep Kerk in Actie

Het Saladebuffet is weer in zicht. Vrijdag 26 juli de werkgroep organiseert dan het jaarlijkse saladebuffet voor degene die niet op vakantie zijn. Dit jaar voor het eerst in de Richtershof en niet meer in de Maranathakerk. De kosten zijn € 7,00 per persoon, exclusief de drankjes. Lijkt het u leuk om een keer een salade te maken dan kunt u zich opgeven bij Machteld Schukkink.Uiteraard zijn de opbrengsten ook hiervan bestemd voor Hospice Rustenburg. Tijdens het buffet kunt hier meer info over lezen en foto"s bekijken van dit project.
U kunt zich tot 22 juli opgeven Albert en Machteld: Albert Baas, tel 5721129 of per mail en bij Machteld Schukkink, tel 5725224, of per mail
Er zal een lijst te hangen in het Gemeentecentrum en de hal naar de Richtershof waar u zich ook op kunt geven.
Voor in de hal van de kerk staat een bus waar u postzegels in kunt doen, graag uw aandacht hiervoor.. Kerkinactie verkoopt deze en de opbrengst is voor de projecten van Kerkinactie. Dit heeft vorig jaar een bedrag van ruim € 28.000 opgeleverd. De moeite waard om te blijven inzamelen.

Namens de werkgroep Kerk in Actie,
Carolien van Harten.