Kerk in Actie

Kerk in Actie

De activiteiten van de commissie Kerk in Actie maken onderdeel uit van het diaconale werk. De contactpersonen zijn:

Mevr. M.I. Schukkink, T: 5725224, E:

De heer A.B. Baas, T: 5721129, E: .

 

Kerk in Actie is een landelijke organisatie. Zie www.kerkinactie.nl .

Kerk in Actie biedt wereldwijde hulp.
Kerk in Actie steunt zowel in Nederland als wereldwijd het werk van honderden christelijke kerken en organisaties om mensen tot hun recht te laten komen en toekomstperspectief te geven. Deze samenwerking is op gebaseerd op gelijkwaardigheid.

Kerk in Actie werkt namens kerken in Nederland.
Kerk in Actie voert haar werk uit in opdracht van de plaatselijke protestantse gemeenten in Nederland. Door de praktische organisatie te bundelen en niet vanuit iedere plaatselijke kerk te regelen, kan het werk professioneler en doelmatiger worden gedaan.

Kerk in Actie maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland
Landelijk maakt Kerk in Actie deel uit van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland te Utrecht. Delen van het werk worden mede uitgevoerd namens tien oecumenische kerken.

Het buitenlandwerk doet Kerk in Actie samen met ICCO
Al het buitenlandwerk voert Kerk in Actie uit samen met ICCO, de protestantse ontwikkelingsorganisatie. ICCO ontvangt geld van de Nederlandse overheid, Kerk in Actie ontvangt alleen geld uit eigen fondsenwerving. De geldstromen zijn gescheiden, maar de contacten met de buitenlandse partners zijn gebundeld zodat professioneler en efficiënter gewerkt kan worden.

 
Kerk in Actie nieuws Kerk in Actie nieuws

Vrijdag 27 juli hebben we weer een saladebuffet georganiseerd. Ondanks het zeer hete zomerweer lieten de deelnemers het niet afweten. Met een deelname van ruim 60 mensen was het saladebuffet weer zeer geslaagd. Door middel van ventilatoren was het nog enigszins uit te houden in de kerkzaal van de Maranathakerk, want voor de verandering was het eens een keer te warm om buiten te zitten. Toch heeft een groepje mensen buiten gezeten. De opbrengst was € 522,10. Bedankt dat u er was en zeker een bedankje aan de mensen die een salade hebben gemaakt. Dit bedrag komt geheel ten goede aan ons project Levensreddende zorg voor kwetsbare ouderen – Moldavië

Verder hebben wij een datum geprikt voor een workshop met bloemen: op zaterdagmorgen 29 september, om 10.00 uur wordt deze gehouden in het gemeentecentrum bij de Maranathakerk. De workshop wordt gegeven door Christa Wensing en we gaan een herfststuk maken met oase op een stronk hout. U dient zelf een stuk hout, wat herfstmateriaal, de bloemen en een schaar of tang mee te nemen. U kunt zich opgeven bij Carolien van Harten en Albert Baas.

Namens de werkgroep Kerk in Actie,
Carolien van Harten.