Ds. A.J. Stein Ds. A.J. Stein

Op 3 Maart deed ik intrede in de Protestantse Gemeente Haaksbergen-Buurse.
Nu probeer ik wegwijs te worden in deze plaats(en) , in het gemeenteleven en in de dorpssamenleving. Mij is al wel duidelijk dat heel veel mensen op ontzettend veel verschillende manieren hun schouders zetten onder het samen leven in het algemeen en het gemeenteleven in het bijzonder. Hulde daarvoor!
Er valt dus veel te ontdekken. En daar ben ik nu druk mee.
Voor nu zet ik hier alleen een paar hoofdlijnen op een rijtje. Op een later moment een wat persoonlijker verhaal.

Ik ben geboren in 1961 in Zwolle  en verhuis op 25 april 2019 met mijn vrouw, Margrieta Bode (ze voert haar eigen naam) naar Haaksbergen, naar de Nolle 53 om precies te zijn. Onze kinderen zijn alle vier al uitgevlogen.

De Protestantse Gemeente Haaksbergen-Buurse is mijn 3e predikantsplaats en 4e werkplek in de (protestantse) kerk.
Onlangs  verruilde ik de Zelhem – in de Achterhoek – dus voor Haaksbergen. Ik streek in 1998 in Zelhem neer. Meer dan 20 jaar heb ik daar met veel plezier de (protestantse) Lambertikerkgemeente gediend. Deze gemeente was in 1981 één van de hele vroege hervormd-gereformeerde federaties.
Van 1993-1998 was ik predikant van Opperdoes, Aartswoud & Abbekerk/Lambertschaag. Drie zelfstandige kleine gemeentes die samen één predikant hadden, in kerklatijn heet dat een ‘combinatie’.
Van 1998-2001 mocht ik als pastoraal werker voor het jeugdwerk in de SoW-gemeente Swifterbant mijn eerste ervaringen opdoen als werker in – een deel – van de wijngaard. Ik studeerde toen nog aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken in Kampen.

Als hervormde jongen heb ik mijn opleiding ’ bij de buren’ gevolgd. Dat heeft me verrijkt. Maar ik ben na mijn opleiding dus wel hervormd predikant geworden en sinds 2004 een bijzonder gelukkig mens dat een aantal fouten uit de geschiedenis rechtgezet zijn en  ‘hervormd’, ‘gereformeerd’ en ‘luthers’ samengegaan is in de Protestantse Kerk in Nederland.  Die kerkvereniging is een belangrijke stap geweest maar hopelijk niet het eind-station van onze bereidheid om het goede in elkaar te ontdekken, waar mogelijk samen te werken en als het even kan ook weer samen-te-gaan.

----------------------------------------------------------------------
Ds. Stein woont tot 25 april nog niet in de pastorie van Haaksbergen. Hij is met ingang van 3 maart te bereiken:

• via het email adres
  • via het telefoonnummer 0314-623203,
  • of via het kerkelijk bureau.
Vanaf 25 april is het woonadres
De Nolle 53
7482GR Haaksbergen.
Vanaf die datum is het telefoonnummer 05357 38956.