Ensemble Olifantasique Ensemble Olifantasique
Terugblik Honhoforgelconcert 4 november.
Op deze prachtige zondagmiddag kwamen velen naar de kerk om dit concert bij te wonen. Zoveel dat we programmaboekjes tekort kwamen. Het was dan ook een aanlokkelijk programma: het requiem van Faure en werken van Bach.
De vele hoorders werden niet teleurgesteld. Het Deventer Vocaal ensemble onder leiding van dirigente Elske te Lindert en onze 'eigen' cantrix-organiste Liga Vilmane verzorgden een fantastisch concert dat ontroerde en ons allen even in andere sferen bracht. Het was in alle opzichten een geslaagde middag.

Vooruitblik voorjaarsconcert 19 mei.
Sopraan Dagmara Siuty,
pianiste Sofia Vasheruk,
danseres Adinda Groeneveld

We zijn gewend om op Palmzondag ons voorjaarsconcert te houden. Dit jaar wordt het 19 mei, dus wat later.
Dit concert is voor alle leeftijden, maar vooral voor de kinderen.
Het speelt zich af in de droomwereld van een klein meisje en gaat gepaard met prachtige klassieke muziek. Het kleine meisje ChouChou beleeft de nodige avonturen, namelijk de poes die de goudvink wil opeten, de enge boeman in het bos, dansen met haar lievelingspop, een rit op het houten paardje, de kever bij het tuinhuisje. Op de meeslepende muziek van Claude Debussy en Modest Moussorgsky wordt deze voorstelling opgevoerd door het Ensemble Olifantasique. Het bestaat uit: Dagmara Siuty, zang; Sofia Vasheruk, piano; Adinda Groeneveld, dans en Liga Vilmane, orgel. Spannend voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 106.
Namens de orgelconcertcommissie
Jan Bouwmeester
terug