Kerk in pinksterweekend Kerk in pinksterweekend
Zaterdag 30 mei:  Kaarsje branden in de kerk
Veel mensen, niet alleen kerkleden, ervaren het als een gemis dat alle kerkdeuren al zolang gesloten zijn. De drie christelijke geloofsgemeenschappen van Haaksbergen hebben in deze Coronatijd de handen ineengeslagen. Zij organiseren een gezamenlijk en bijzonder Pinkstermoment.  Dankzij de grote sociale terughoudendheid in maart en april is de Corona-uitbraak sterk teruggedrongen.  We willen vieren dat we dit met vereende krachten bereikt hebben.  Natuurlijk zijn en blijven er ook zorgen. Aan die pijn en moeite gaan we evenmin voorbij.

Zaterdag 30 mei gaan de kerkdeuren van de Protestantse Kerk aan de Jhr Von Heijdenstraat 4 voor iedereen open. We houden vanzelfsprekend rekening met de Coronavoorschriften. Wie wil kan tussen 12:00 en 16:30 de kerk in om een kaarsje te branden en een moment te verstillen. De één zal met het branden van een kaarsje zijn hoop uitdrukken, een ander haar goede moed, weer iemand anders wil misschien zijn zorg(en) achterlaten in de kerkruimte. Al die vlammen samen vormen een Heilig Vuur van verlangen en goede wil.

Zondag 31 mei (Pinksterzondag): Oecumenische online gebedsdienst
‘Heilig Vuur’ is niet alleen het thema van deze kerkopenstelling op zaterdag 30 mei, maar ook van een oecumenische online gebedsdienst die op zondag 31 mei (Pinksterzondag) om 10:00 uur uitgezonden wordt. In die oecumenische gebedsdienst geven Margot Dijkman (pastoraal werker van R.K. Parochie St Franciscus van Assisië), Dick Dragt (oudste van de Joshuagemeente) en ds. Job Stein (voorganger van de Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse) uitdrukking aan de kracht van de Liefde die ons ook in barre tijden op koers houdt in dit bestaan.

Het liturgieboekje van de dienst vindt u hier.

Waar kunt u deze online dienst vinden:
Deze gebedsdienst is te volgen via Kerkomroep.nl (vul daar de plaatsnaam Haaksbergen in en kies vervolgens de optie Kijken) meegevierd kan worden, maar op dat tijdstip ook via een heel aantal andere kanalen:

Via 1Twente televisie, dat is te ontvangen in heel Twente. De uitzendfrequenties zijn voor Borne, Enschede, Haaksbergen en Hengelo:
  • Ziggo digitaal: kanaal 40
  • KPN Glasnet: kanaal 50
  • KPN IPTV: kanaal 1317
  • Glashart Media: kanaal 2023.
Voorts is er een Live stream op (klik:) 1Twente-Enschede of op SternetTV via (klik:) facebook of via (klik:) Youtube

Contactpersoon:
ds. Job Stein