Lentekriebels op het Honhoforgel Lentekriebels op het Honhoforgel
Op 29 maart vindt het voorjaarsconcert plaats georganiseerd door de orgel/concertcommissie van onze Protestantse Gemeente. De aanvang is om 15u30. Het thema is dit keer Lentekriebels op het Honhoforgel.

Het Honhoforgel wordt bespeeld door Matthias Grünert, cantor van de Frauenkirche te Dresden en Concertorganist. Hij speelt werken van o. a. J.S. Bach, C.Ph.E. Bach, J. Haydn, W.A. Mozart, F. Mendelssohn Bartholdy.

Ook zoveel zin in zon, bloemetjes en vogeltjes? Met een bijzonder divers programma laat organist Matthias Grünert de lentezon schitteren op het Honhoforgel. De koekoek komt langs en de vrolijke menuetjes van J. Haydn uit zijn “Flötenuhrstücke”. Geen orgelconcert kan zonder de muziek van J.S. Bach, op deze middag in een combinatie met een sonate van zijn zoon C.Ph.E. Bach, genoemd de galante. Verder zal er een lichtvoetige sonate van de 18e eeuwse componist Georg Andreas Sorge klinken, die vooral als muziektheoreticus een grote naam in zijn tijd had.

Matthias Grünert werd geboren in 1973 in Nürnberg. Eerste muzikale ervaringen deed hij op als zanger bij het Windsbacher Knabenchor. Na zijn studie kerkmuziek in Bayreuth en Lübeck was hij van 2000 tot 2004 cantor-organist in het Thüringse Greiz. In 2005 werd hij benoemd als cantor van de wederopgebouwde Frauenkirche in Dresden. Sindsdien hebben de door hem opgerichte koren en ensembles een vaste plek verworven in het (kerk)muzikale leven van Dresden en Midden-Duitsland. Als organist geeft Matthias concerten over de hele wereld. Hij speelt niet alleen op beroemde plaatsen, maar ook voor bekende persoonlijkheden, zoals oud-president Barack Obama en Paus Franciscus in Rome. Ook is hij regelmatig present op verschillende media met spraakmakende uitvoeringen. Sinds 2008 is hij als docent verbonden aan de Hochschule für Kirchenmusik Dresden. Met de uitgeverij Breitkopf werkt hij als auteur samen en hij heeft een uitgebreide discografie op zijn naam staan.

Wilt u meer weten over concerten in de afgelopen jaren, gaat u dan naar https://www.honhoforgel.nl/events/event/voorjaarsconcert-2/ of naar www.honhoforgel.nl .

De entree kost €10. Studenten en jeugd tot 18 jaar €5. Kinderen tot 12 jaar gratis.

De orgelconcertcommissie.