Luisterlijn PG Haaksbergen Luisterlijn PG Haaksbergen

Tel. 0857732043

“Nabijheid in tijden van afstand bewaren”

We hebben van de overheid als maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus de opdracht gekregen om afstand te houden tot onze naasten en contacten met anderen zoveel mogelijk te mijden. Door de beperkingen die ons dat oplegt kunnen angsten, eenzaamheid, hulpbehoevendheid of welke andere problemen dan ook, ontstaan. Vanuit de protestantse gemeente Haaksbergen- Buurse willen wij proberen bij te dragen aan een oplossing daarvan.

We bieden het volgende aan:
We bieden een luisterend oor als daar behoefte aan is. Dit maken we mogelijk door een telefoonlijn te openen welke u kunt bellen voor een praatje en/of praktische vragen of om hulp te vragen van welke aard dan ook. Als er dringend andere hulp nodig is die niet direct te lenigen is dan zullen we proberen daar de juiste instantie bij te zoeken, voor zover dat in ons vermogen ligt. Afhankelijk van uw hulpvraag kunnen we u ook doorverwijzen naar of in contact brengen met ons Diaconaal Maatschappelijk Werk. Dit als alleen een luisterend oor onvoldoende is. Onze maatschappelijk werksters kunnen u dan wellicht ook ondersteunen of op weg helpen. Uiteraard gaan we vertrouwelijk met uw vraagstelling om.

Hebt u hulp in welke vorm dan ook nodig:
De “luisterlijn PG Haaksbergen” , telefoonnummer 0857732043, kan 24 uur per dag worden gebeld.  
De telefoon zal opgenomen worden en er volgt een welkomstbericht: “U spreekt met de “luisterlijn” van de Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. Wij willen u graag helpen. Spreek na de pieptoon uw naam en telefoonnummer in en geef kort en duidelijk aan waarbij of waarover u hulp wilt hebben. Tussen 09.00 uur en 20.00 uur wordt u zo snel mogelijk teruggebeld”. 
De verbinding zal worden verbroken nadat u uw bericht heeft ingesproken.

Dit telefoonnummer is bedoeld als aanvulling op de reguliere maatschappelijke initiatieven / hulp en gericht op contact met iedereen die daar behoefte aan heeft. Onze beide diaconaal maatschappelijk werkers Cocky Roessen en Hilly Welmerink blijven hun normale werkzaamheden uitoefenen en zijn ook op de bekende telefoonnummers en aangegeven tijden bereikbaar. Zie hiervoor elders op deze site. Naast persoonlijke aandacht en eenzaamheid kan het hierbij ook gaan om praktische zaken op gebied van de dagelijkse levensbehoeften.

 
terug