rituelen rituelen
Deze kring gaat over rituelen. Het is een breed onderwerp, waarover we niet in één avond of morgen uitgepraat zijn. Oliver Sacks (1933-2015) was een Britse professor in de neurologie en psychiatrie. "lk sta rond vijf uur 's ochtends op. Dat is geen verdienste, maar gewoon omdat mijn slaap-waakritme nou eenmaal zo in elkaar zit. Twee keer per week breng ik een bezoek aan mijn psycholoog, om zes uur 's ochtends, al veertig jaar lang. Dan ga ik zwemmen. Na het zwemmen heb ik honger en eet ik.. "  In het boekje 'Dagelijkse rituelen' (Mason Curry, Eva Hoeke) lees je hoe bekende kunstenaars, schrijvers , filmmakers en andere creatieve mensen werk(t)en. Ook wij - minder bekend, maar net zo bijzonder — kennen onze dagelijkse en andere rituelen, waar we meer of minder waarde aan hechten. In deze kring zullen we het over de betekenis van rituelen hebben en zullen we horen over nieuwe rituelen, die ons leven kunnen verrijken.
Hiervoor wordt het boekje '50 Persoonlijke rituelen' van Anselm Grun gebruikt. Het is een breed onderwerp. We zullen ook rituelen bespreken, die met het christelijk geloof te maken hebben, c.q. rituelen die verbonden zijn met het kerkelijk jaar en de eredienst.

Begeleiding: ds.Gonda Elzenga
Data: de maandagen 24 september, 29 oktober en 26 november en de donderdagen 27 september, 1 november en 29 november
Tijd: maandag van 19.30 uur tot 21.00 uur en donderdag van 10.00 uur tot 11.30 uur,
Locatie: Protestantse kerk, Jhr. von Heijdenstraat 4 en Gemeentecentrum Maranatha, Enschedesestraat 16