Ter inspiratie Ter inspiratie
De parkiet en de zeemeermin|Henri Matisse|1952-53
28 januari 2021, Webmaster
Door een verkeerde afgelopen operatie is de schilder Monsieur Matisse (80 jaar) aan een (rol) stoel gebonden en niet meer in staat staande te schilderen en veelal gedwongen binnenshuis te blijven. Monsieur Matisse kijkt om zich heen. Wat nu?

In zijn atelier was hij omringd met echte en geknipte planten, bloemen en vogels. Hij knipt de vormen uit en plakt ze op een groter werk.  Zelf zegt hij “ik heb voor mezelf een kleine tuin gemaakt waarin ik wandel”.  Hij overziet er na zijn tachtigste zijn hele leven mee; hij knipt en knipt en knipt……. Alle mooie herinneringen aan zijn reizen: aan de planten, de bloemen, de algen en wieren, de sponzen, de vogels en zijn vrouwen. Het werk laat zien hoe een kunstenaar te werk gaat en wat hem inspireert.
Wat inspireert jouw?

Stuur uw mooiste foto op. Of die tekst die u heel uw leven al meedraagt.
De webmaster zal proberen deze te combineren. En deze te plaatsen aan de zijkant van onze website. Of op een mooie plaats op de homepage.

Internet is een krachtig medium. Misschien wordt door uw foto of door uw tekst wel een ander geinspireerd. Een pagina voor elkaar en door elkaar, als gemeente.

Uw bijdrage kunt u sturen naar dit E-mail adres
terug