Stiltevieringen (vespers) Stiltevieringen (vespers)
 in de 40dagentijd, vanaf woensdag 4 maart
(Update: vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus vervallen de bijeenkomsten in de aankomende weken. )

Al vele jaren zijn er in Haaksbergen doordeweekse stiltevieringen (vespers) op weg naar Pasen.

In de  weken voor Pasen zijn er net als voorgaande jaren zes ‘Stiltevieringen’ (vespers). Dat zijn laagdrempelige meditatieve momenten waarin stilte omlijst wordt met gebed, Bijbellezing en zang.
Dit jaar zijn de Stiltevieringen (vespers)  op de woensdagavond van 19:00 – 19:25 uur. Op die manier kunnen zowel de cantorij van Usselo als die van Haaksbergen een rol spelen  in de stiltevieringen.
Iedereen is welkom in deze ‘Stiltevieringen’ : mensen geworteld in de één of de andere geloofsgemeenschap net zo goed als mensen zonder binding aan welke geloofstraditie ook maar. We kunnen elkaar de ruimte bieden stil te worden en af te stemmen op  de innerlijke stem. Het is een open en oecumenisch initiatief van genoemde protestantse gemeenten.

De stiltevieringen rouleren in ieder geval over de kerkgebouwen van Usselo en Haaksbergen. Misschien belanden we 18 maart in een andere kerk:
4 maart - Protestantse Kerk Usselo aan de Haaksbergerstraat
11 maart - Protestantse Kerk Haaksbergen Jhr. Von Heijdenstraat 4
18 maart - Momentum, Boekelo, Beckumerstraat 169
(de voormalige Marcellinus kerk)
25 maart - Protestantse Kerk Haaksbergen Jhr. Von Heijdenstraat 4
1 april - Protestantse Kerk Usselo aan de Haaksbergerstraat
8 april - Protestantse Kerk Haaksbergen Jhr. Von Heijdenstraat 4

U kunt altijd even bellen met ds. Olaf Haasnoot (Usselo) of ds. Job Stein  (Haaksbergen).