Sobere maaltijd Sobere maaltijd

Elk jaar  vragen we  uw aandacht  voor de Sobere Maaltijd die we in oecumenisch verband met elkaar willen houden in de vastentijd. Samen willen we een eenvoudige maaltijd van rijst en bonen gebruiken (zonder vlees of vis), zoals zoveel mensen in de Derde Wereld dat dagelijks kennen. Daarmee tonen we ons met hen solidair, maar doorbreken we ook voor onszelf de vanzelfsprekendheid van een dagelijkse, goed voorziene tafel.
Het is een maaltijd van vasten, in een grotere kring, met mensen van verschillende kerken. Vóór en na de maaltijd wordt er gezongen en gebeden, we maken kennis met onbekenden om ons heen aan tafel en we krijgen informatie over  een project  dat  arme mensen  steunt om hun levensomstandigheden te verbeteren.
Tijdens de maaltijd wordt  er een verhaal verteld, is er muziek en als u wilt kunt u iets kopen bij de stand van de wereldwinkel. Na afloop is er gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te geven aan het project.
We vragen u om zelf  bord en bestek mee te nemen.
Iedereen is welkom en u mag huisgenoten, kinderen en vrienden meebrengen!

Begeleider: Rina van der Hulst
Datum:  woensdag 28 maart