Bij de kerkdiensten Bij de kerkdiensten
De 40dagentijd begonnen. 40 dagen bereiden we ons voor op Pasen.

Dat doen we niet alleen geestelijk, met een 40dagenkalender, of – app of dagelijkse bezinningsmail o.i.d. maar wellicht ook lijfelijk door 40 dagen soberheid op een bepaald levensterrein als alcohol bijvoorbeeld of Tv-kijken, of je smartphone of wat ook maar helpend is voor jouzelf.

Aan de Stiltevieringen in de 40dagentijd, de diensten in de Stille Week en de dienst op Paasmorgen werkt de cantorij mee. Dat betekent dat er in februari lijnen voor deze diensten uitgezet moesten worden. Dit jaar kon dat weer in samenspel en samenspraak met een collega. Dat was weer een mooi avontuur waarin je elkaar beter leert kennen en begrijpen.

Op Witte Donderdag is er een gezamenlijke dienst in Haaksbergen, op Goede Vrijdag een gezamenlijke dienst in Usselo en in de Paasnacht dan weer in Haaksbergen.

Op Stille Zaterdag is er ’s ochtends in Haaksbergen een kort ochtendgebed dat verzorgd wordt door de Liturgiecommissie van Haaksbergen.

Het zijn bijzondere diensten waarin het hartsgeheim van ons geloof tot uitdrukking komt in liederen, muziek, gebeden en lezingen. Het is een hartsgeheim dat maar wat graag doorverteld, doorgezongen en doorgebeden wil zijn. Hopelijk doen we dat weer met velen.

Weet u nu al welkom in de Stiltevieringen op de woensdagavonden op telkens een andere locatie.
En weet u eveneens welkom in de gezamenlijke vieringen in de Goede Week (Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag) en natuurlijk ook in de Paasdienst. Op Paasmorgen is er weer dienst in zowel Haaksbergen als in Usselo Een goede 40dagentijd gewenst.
terug