De Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse heet u van harte welkom. De Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse heet u van harte welkom.
Op deze pagina vindt u bijzonderheden over actuele onderwerpen en een overzicht van de kerkdiensten in de aanstaande periode. Via het menu bovenaan kunt u vele andere gegevens over ons bereiken.
 
Kerkdiensten in de aanstaande weken Kerkdiensten in de aanstaande weken
Alle diensten vinden plaats in de Protestantse kerk aan de Jhr Von Heijdenstraat in Haaksbergen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 
Datum Bijzonder-
heden
Aanvang Voorganger(s)
8 sep Dialectdienst 10u00 Dhr. G. Bouwhuis
15 sep Startzondag 10u00 Ds. A.J. Stein
22 sep Oecum. vredesdienst 10u00 Mw. Ds. H.J. Elzenga
Pastor M. Dijkman
29 sep Afscheid ds. G.J. Bouwmeester 10u00 Ds. G.J. Bouwmeester
Ds. A.J. Stein
6 okt Bijzondere dienst 10u00 Mw. Ds. H.J. Elzenga

Voor meer details, zie het rooster onder het tabblad vieringen (klik hier).
 
Basiscatechese en 12+groep Basiscatechese en 12+groep
Gezinnen met 10ers ontvingen bij het kerkblad post over de basiscatechese en de 12+groep. Deze mailing was te snel verstuurd en bevatte zoveel onvolkomenheden dat er een mailing achteraan gegaan is. Zo heeft iedereen nu wel de juiste informatie over de 12+groep of/en de basiscatechese.
Natuurlijk staan de basiscatechese en de 12+groep open voor alle tieners die deel willen nemen. Zeker voor Haaksbergse tieners die wij met de mailing niet bereikt hebben.
Via ‘lees meer’ stellen wij de ouderfolder, de basiscatechese-uitnodiging en de 12+uitnodiging ook digitaal ter hand.
lees meer »
 
Vrijwilligers Wiedenhof gevraagd! Vrijwilligers Wiedenhof gevraagd!
Met ingang van oktober 2019 zal er eenmaal per maand op zaterdagochtend een protestantse kerkdienst plaatsvinden in het ‘Grand Café’ van zorginstelling Wiedenhof.

Daarvoor worden bewoners uitgenodigd, opgehaald, begeleid en weer teruggebracht naar hun afdelingen. De diensten zijn vaak een lichtpuntje in het dagelijkse leven van de zeer hulpbehoevende bewoners. Hier in teamverband aan meewerken kan dan ook veel voldoening geven. Vooraf wordt er gezellig samen koffiegedronken. Aanwezigheid is wenselijk van 10.00 tot 12.00 uur. ...

 
lees meer »
 
Kinder sing-in Kinder sing-in
lees meer »
 
Oecumenische vredesdienst Oecumenische vredesdienst
Op 22 september om 10uur vindt in de protestantse kerk de oecumenische vredesdienst plaats aan het begin van de vredesweek. Het is één van de twee oecumenische diensten die we elk jaar vieren. (Daarnaast zijn er natuurlijk de vespers in de veertigdagentijd en de oecumenische vieringen in het Saalmerink en Wiedenhof.)
Het thema van de vredesdienst is dit jaar “Vrede verbindt over grenzen”.
De leiding van de dienst is in handen van ds. H.J. Elzenga en pastor M. Dijkman. Het Pancratiuskoor onder leiding van de heer Ton ten Hagen en onze organiste Marion Röber werken er aan mee.

 
 
ZIN(g)TOP40 ZIN(g)TOP40
In de aanloop naar de startzondag van 15 september as. stelt de Protestantse Gemeente Haaksbergen-Buurse  een interactieve ZIN(g)TOP40 op van  liederen die indruk gemaakt hebben. Of eigenlijk 4 Top10en: een Top10 van geliefde Psalmen, een Top10 van geliefde Liedboekliederen een Top 10 van Popnummers die het hart raken en een Top 10 van Opwekkingsliederen.  
Iedereen kan tot 10 september 2019  liederen nomineren.Klik hier of stuur een mailtje naar  . Graag horen we ook waarom je vindt dat een bepaald lied in de ZIN(g)TOP40 thuishoort.
Op deze pagina (klik hier) staat meer uitleg.
 
lees meer »
 
Wandelen met de nieuwe dominee Wandelen met de nieuwe dominee
De nieuwe dominee, Job Stein, is bezig Haaksbergen, de omgeving, maar vooral de Haaksbergenaren te leren kennen.
Als onderdeel van dit kennismakingsproces is maakt hij een wandeling langs de gemeentegrens. Die pakweg 60 km legt hij in etappes  af in goed gezelschap van mensen die een stukje (bv. een uur of 2 uur) met hem op lopen. De ene keer loopt hij samen met één ander, de andere keer met een groepje van 4.Hij begon de wandeling op woensdagmorgen 22 mei bij land-grenspaal nr 1!  en is ondertussen bij Hengevelde. Ruim de helft van de route is afgelegd, maar hij is nog niet rond. Het leverde al een boel mooie gesprekken op.
Er zijn nog verschillende kansen om een stuk samen met ds. Stein op te lopen. ...
lees meer »
 
Kerkcafé Kerkcafé
Elke laatste vrijdag van de maand is er voor de middengeneratie een mogelijkheid om informeel elkaar te ontmoeten. Ben je tussen de 30 en 55 jaar, dan zouden we het heel fijn vinden om je te verwelkomen.
Het Gemeentecentrum (aan de Enschedesestraat) is open en de koffie is gezet vanaf 20.00 uur.
Maar als je later op de avond wilt komen en een glaasje wijn, een biertje of wat fris met ons wilt drinken, is dat ook prima!
Hopelijk tot ziens op vrijdagavond 27 september!

Groetjes, Gert, Gonda, en Johan
lees meer »
 
Rainbowkids club Rainbowkids club
Vrijdagmiddag 10 mei hadden we met de kinderen van de RainbowKids Club een gezellige middag bij recreatiehof  Stien'nBoer.
We begonnen om vijf uur met een spelletje mid-getgolf. En als je dat nog niet eerder gedaan hebt, is het best lastig dat balletje in de hole te krijgen. Maar we vermaakten ons er prima mee.
Om een uur of zes gingen we in groepjes naar de binnenspeeltuin waar we eerst gingen eten. We kregen ranja en patat met een snack, daarna kon-den we nog even de binnenspeeltuin in.
Om zeven uur was het tijd om te vertrekken.....
lees meer »
 
Goede doel rommelmarkt 2018 Goede doel rommelmarkt 2018


Smaakt naar meer.

Nee dat is niet gezegd, maar de bewoners van De Bouwmeesters hebben duidelijk laten merken zeer verheugd te zijn met de BBQ die vanuit de PKN gemeente Haaksbergen-Buurse de bewoners werd aangeboden, mocht best vaker en wat fijn dat wij als bewoners van De Bouwmeester die de “sleur” van alle dag op wel een hele fraaie wijze doorbroken zagen worden...
 
lees meer »
 
Bloemendienst: afgeven Bloemendienst: afgeven
U kunt de bloemen op zaterdagochtend tussen 10 en 11 uur brengen naar de heer en mevrouw Fianke- Hilberink. Hun adres is Zeedijk 29. Wilt u dit alstublieft onthouden voor als u aan de beurt bent?
 
Kerktelefoon Kerktelefoon
Graag willen we nogmaals de aandacht vestigen op de mogelijkheid om de kerkdienst live te beluisteren via de kerktelefoon of via internet. Voor het geval u geen computer heeft stelt de kerk een speciale ontvanger ter beschikking om hiermee de dienst te volgen. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, dan kunt u contact opnemen met het kerkelijk bureau, Gerrie Verbeek, tel nr. 5741725.
Wanneer u over een computer of tablet beschikt, dan kunt u via www.kerkomroep.nl   naar een website waar u de plaatsnaam Haaksbergen invult. Ook kunt u hier de diensten van de afgelopen tijd beluisteren.
Wanneer u over een papieren orde van dienst wilt beschikken kunt u contact opnemen met het kerkelijk bureau, Gerrie Verbeek, tel nr. 5741725. Deze wordt dan bij u thuisbezorgd. Ook kunt u de orde van dienst via de website inzien (klik hier).