De Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse heet u van harte welkom. De Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse heet u van harte welkom.

Op deze pagina vindt u bijzonderheden over actuele onderwerpen en een overzicht van de kerkdiensten in de aanstaande periode. Via het menu bovenaan kunt u vele andere gegevens over ons bereiken.

 
Kerkdiensten in de aanstaande weken Kerkdiensten in de aanstaande weken

Alle diensten vinden plaats in de Protestantse kerk aan de Jhr Von Heijdenstraat in Haaksbergen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 

Datum Bijzonder-
heden
Aanvang Voorganger(s)
20-jan Oec. dienst;
Pancratiuskerk
10u00 Mw. ds. H.J. Elzenga
drs. F. de Heus
20-jan Vesper 19u00 Mw. L. Sies
27-jan Dienst;
Heilig Avondmaa
l
10u00 Mw. ds. H.J. Elzenga

Voor meer details, zie het rooster onder het tabblad vieringen (klik hier).

 
Over de “Nashville-verklaring”. Over de “Nashville-verklaring”.

Recent heeft een groep christenen van hoofdzakelijk orthodoxe of reformatorische signatuur de publiciteit gezocht met de zogenaamde “Nashville-verklaring”.

De kerkenraad van de Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse spreekt geen waardeoordeel uit over de seksuele geaardheid van mensen noch over het huwelijk of andere levensverbintenissen. Binnen onze geloofsgemeenschap hebben wij het standpunt dat ieder mens mag zijn wie hij of zij is en dat houdt ook in dat ieder mens zijn eigen gevoelens mag volgen. Mensen met een homoseksuele of andere geaardheid maken volledig deel uit van onze geloofsgemeenschap. De kerkenraad neemt dus afstand van de “Nashville verklaring”.

Het zou kunnen dat mensen persoonlijk geraakt zijn door de publiciteit of er verdriet door hebben. Wij nodigen hen uit om de predikant of een van onze ambtsdragers te benaderen voor een gesprek.

Namens de kerkenraad, Chido van den Hout (preses) en Piet van Genderen (scriba).

 
Kerkbalans: inluiden Kerkbalans: inluiden

Op 19 januari start de actie Kerkbalans. De Protestantse Kerk, de Rooms-Katholieke Kerk en de Oudkatholieke Kerk doen er aan mee.
Het is de actie waar ook wij, als Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse, onze leden benaderen met de vraag de kerk ook in 2019 financieel te steunen.
Sinds 2016 wordt de Actie Kerkbalans letterlijk ingeluid door het laten klinken van de kerkklokken.
Centraal  gebeurt dit in Utrecht, maar er hebben zich ook dit jaar meer dan honderd kerken aangemeld om mee te doen. Na het eerste jaar- je kon er op wachten - was er toch weer een journalist die deze actie negatief wist te benaderen: ”kerk luidt noodklok over financiën”....

 

lees meer »
 
Actie Kerkbalans Actie Kerkbalans

Geef voor je kerk
Voor hetzelfde geld geeft u meer!!!
Steun uw kerk met een periodieke gift

Waarschijnlijk wist u al dat uw giften aan onze gemeente onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar zijn van de belasting. Dat geldt voor giften boven de 1% (minimaal €60,00) en tot een maximum van 10% van uw verzamelinkomen.
Maar weet u dat die grenzen niet gelden voor een periodieke gift?
Een periodieke gift is een gift waarbij u voor minimaal vijf jaar een vast bedrag per jaar aan onze gemeente schenkt. Tot 1 januari 2014 moest u daarvoor naar een notaris. Dat hoeft niet meer. U kunt een periodieke gift nu zelf vastleggen in een overeenkomst.....

 

lees meer »
 
Vesper op 20 januari Vesper op 20 januari

Op zondag 20 januari is er weer een vesper in de Protestantse kerk in Haaksbergen aan de Jhr. Von Heijdenstraat 4.

Het thema luidt
"De dag gaat ten einde ……
....... en nu ???"

De voorbereiding is in handen van Mw. Sies en leden van de liturgie commissie.
Aanvang van de vesper is 19.00 uur.

 
Popvesper Popvesper

Kan dat, popmuziek bij een vesper??
We gaan het zien en beleven op zondag 17 februari om 19.00 uur.

We zijn nog aan het voorbereiden en hopen op live-muziek.
Maar hoe dan ook, muziek zal er klinken: ingetogen, verstild en misschien ook wel luider.

Wees welkom!

Jan Bouwmeester

 
Terugblik kinderkerstfeest Terugblik kinderkerstfeest

Op kerstavond om 19.00 uur in 2018 vierden we het kinderkerstfeest. Vele kinderen, ouders en grootouders luisterden en keken naar het kerstverhaal. Samen zongen we over kerst, over licht en over alle goeds in de wereld. Zoals op de foto te zien is, was het gezellig druk.
Schrijf alvast de datum voor dit jaar, 2019, in je agenda!
24 december 2019 om 19.00 uur!

 
Ensemble Olifantastique Ensemble Olifantastique

Terugblik Honhoforgelconcert 4 november.
Op deze prachtige zondagmiddag kwamen velen naar de kerk om dit concert bij te wonen. Zoveel dat we rogrammaboekjes tekort kwamen. Het was dan ook een aanlokkelijk programma: het requiem van Faure en werken van Bach.

 

lees meer »
 
Moestuin Rustenburg (ZA) Moestuin Rustenburg (ZA)

Van januari t/m maart 2018 waren we weer in Zuid -Afrika.
Er is het hele jaar door geoogst in de moestuin. Geen grote hoeveelheden, maar wel constant door. Er blijft een voorkeur voor bladgroente. Dit kost weinig moeite en je kunt het hele jaar door verbouwen. Dit jaar hebben we regelmatig compost gekocht om de grond wat te verrijken. We hebben weer bonen, erwten, radijs, een paar aardappelen, broccoli enz. gepoot. ...

lees meer »
 
Besteding opbrengst acties Besteding opbrengst acties

In 2017 is er met een pannenkoeken actie tijdens de kerkendag en de oliebollen actie op oudejaarsdag geld ingezameld voor schoolkleding in de townships rondom Rustenburg in Zuid-Afrika.
De opbrengst van de pannenkoeken actie was € 277,20 en van de oliebollen actie € 705,20. Het restant van vorig jaar was 209,45. Totaal € 1191,85....

lees meer »
 
Rainbow Kids Club Rainbow Kids Club

Ook dit seizoen houden we weer Rainbow Kids Club in de Maranathakerk.
Dit jaar beginnen we om vijf uur 's middags en rond een uur of zeven zijn we klaar.
De club is bestemd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Heb je zin om te komen, neem dan gerust een vriendje of vriendinnetje mee.

Meld je wel even aan bij Mariëlla van 't Hof (06 15418207) of Froukje Braam (06 24762225), dan is er genoeg te eten en kunnen we je ouders via Whatsapp op de hoogte houden.
De eerste bijeenkomst is dit seizoen op 14 september van 17.00 tot 19.00 uur.
Daarna is er weer club op 12 oktober van 17.00 tot 19.00 uur.....

lees meer »
 
Beleidsplan Beleidsplan
Het beleidsplan is in de kerkenraadsvergadering van donderdag 5 juli 2018 besproken. Een aantal gemeenteleden heeft commentaar gegeven en daarover is in de vergadering gesproken. Er werden enkele wijzigingen aangebracht. Nu deze zijn verwerkt is het Beleidsplan 2018-2022 van de Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse gereed.
U kunt het hier inzien.

 
Kerkcafé Kerkcafé

Elke laatste vrijdag van de maand is er voor de middengeneratie een mogelijkheid om informeel elkaar te ontmoeten. Ben je tussen de 30 en 55 jaar, dan zouden we het heel fijn vinden om je te verwelkomen.
Het Gemeentecentrum (aan de Enschedesestraat) is open en de koffie is gezet vanaf 20.00 uur.
Maar als je later op de avond wilt komen en een glaasje wijn, een biertje of wat fris met ons wilt drinken, is dat ook prima!
Hopelijk tot ziens op vrijdagavond 25 januari !

Groetjes, Gert, Gonda, Johan en Olaf

lees meer »
 
Gevraagd: koster Wiedenbroek Gevraagd: koster Wiedenbroek

Gevraagd: koster voor de Wiedenbroek-diensten.
Onze trouwe koster Yesa Bozoghlan gaat een opleiding volgen waardoor hij niet meer volledig beschikbaar is voor het kosteren bij de diensten in het Wiedenbroek. Wij zijn op zoek naar iemand die dat wil doen. De diensten vinden plaats op vrijdagmiddag in de oneven weken om 15.00 uur. Van de koster verwachten wij dat zij/ hij beschikbaar is van 14.15 — 16.15. Het gaat om het klaarmaken van de kapel voor de kerkdienst, een aantal eenvoudige werkzaamheden in een aangename, informele sfeer met enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Je wordt vrijwilliger bij Livio en bent dus verzekerd. lnlichtingen bij: ds. Jan Bouwmeester, (0651905837 of 0900-9200, of

 
Bloemendienst: afgeven Bloemendienst: afgeven

U kunt de bloemen op zaterdagochtend tussen 10 en 11 uur brengen naar de heer en mevrouw Fianke- Hilberink. Hun adres is Zeedijk 29. Wilt u dit alstublieft onthouden voor als u aan de beurt bent?
Piet van Genderen, scriba

 
Kerktelefoon Kerktelefoon

Graag willen we nogmaals de aandacht vestigen op de mogelijkheid om de kerkdienst live te beluisteren via de kerktelefoon of via internet. Voor het geval u geen computer heeft stelt de kerk een speciale ontvanger ter beschikking om hiermee de dienst te volgen. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, dan kunt u contact opnemen met het kerkelijk bureau, Gerrie Verbeek, tel nr. 5741725.
Wanneer u over een computer of tablet beschikt, dan kunt u via www.kerkomroep.nl   naar een website waar u de plaatsnaam Haaksbergen invult. Ook kunt u hier de diensten van de afgelopen tijd beluisteren.
Wanneer u over een papieren orde van dienst wilt beschikken kunt u contact opnemen met het kerkelijk bureau, Gerrie Verbeek, tel nr. 5741725. Deze wordt dan bij u thuisbezorgd. Ook kunt u de orde van dienst via de website inzien (klik hier).