De Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse heet u van harte welkom. De Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse heet u van harte welkom.
Op deze pagina vindt u bijzonderheden over actuele onderwerpen en een overzicht van de kerkdiensten in de aanstaande periode. Via het menu bovenaan kunt u vele andere gegevens over ons bereiken.
 
Kerkdiensten in de aanstaande weken Kerkdiensten in de aanstaande weken
Alle diensten vinden plaats in de Protestantse kerk aan de Jhr Von Heijdenstraat in Haaksbergen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
Zolang de Coronamaatregelen van toepassing zijn, dient u zich voor elke dienst bij het kerkelijk bureau op te geven uiterlijk donderdag 12uur daaraan voorafgaand.
 
Datum Details Aanvang Voorganger(s)
6 december Online dienst. 2e Advent. 10u00 Mw. L. Sies-Koning
13 december Online dienst.
3e advent
10u00 Ds. A.J. Stein
 
Diensten online volgen

Al onze kerkdiensten zijn online te volgen. Dat kan via Kerkomroep en YouTube.
Diensten online volgen

Je kunt de dienst live volgen via volgende link: http://www.youtube.com/channel/UCNpw8uuv0pCtxFFNR5JYvmQ, of door op YouTube zelf naar ons kanaal 'PKN Haaksbergen-Buurse' te zoeken. Op het moment dat de dienst live is, zal deze daar dan vanzelf verschijnen.

Graag willen we vragen zo veel mogelijk gebruik te maken van de livestream via YouTube. Daarmee ontlasten we de Kerkomroep.

Mocht u de dienst (toch) via Kerkomroep willen meebeleven, of op een later moment willen terugkijken of -luisteren, dan kan dat via de volgende link: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/12290.

 
Naar de kerk, voorlopig toch nog even niet (Update 24 nov. 2020) Naar de kerk, voorlopig toch nog even niet (Update 24 nov. 2020)

Update 24 november
De kerkdiensten blijven ook na 22 nov. nog even internetdiensten.

Na de persconferntie van 3 november zijn we voor de duur van drie zondagen (8, 15 en 22 nov.) teruggeschakeld naar internetdiensten.Toen we 24 november de draad van voor 3 november weer op wilden plakken liepen we tegen het probleem van onderbezetting van enkele essentiele functies aan.

lees meer »
 
Alleen samen krijgen we Corona weer onder controle Alleen samen krijgen we Corona weer onder controle
Volgens het Coronadashboard op 3 december is:
- het landelijke 'reproductiegetal' hoger dan 1 (1,04 om precies te zijn)
- en lokaal het 'aantal positief geteste mensen per 100.000' hoger dan 7 (20,6 om precies te zijn).

Weeg alstublieft goed af wat u doet of laat.
lees meer »
 
Internetkerkdiensten Internetkerkdiensten
https://www.pkn-haaksbergen.nl/uploads/klant155/images/logoKerkomroep.pngZoals u in het voorgaande artikel kunt lezen, is het weer mogelijk in de kerk bijeen te komen voor diensten, met inachtneming van een aantal beperkingen. Het is door deze beperkingen, bv aan het maximale aantal aanwezigen, nog steeds denkbaar dat u de dienst slechts via het internet kunt volgen. Daarom blijft het vooralsnog mogelijk de dienst vrij en zonder inlogcode te beluisteren via kerkomroep.nl (klik hier). Let op: Door overbelasting van Kerkomroep.nl kan het zijn dat u om 09.55 moeilijk op de website komt. Om dezelfde reden kan het gebeuren dat u alleen geluid zonder beeld ontvangt. Dat ligt dan dus niet aan uw pc, laptop, ipad of ander apparaat. 10 minuten later lukt het misschien wel, na 12:00 uur lukt het zeker wel om de dienst met zowel beeld als geluid te ontvangen. Voor de zekerheid nemen we zelf de dienst ook op.

De orde van dienst voor 6 december 2020, 10uur (2e advent) staat hier.
De beknopte versie van de orde van dienst voor 6 december 2020, 10uur (2e advent) staat hier.

Het beluisteren van kerkdiensten via internet gaat als volgt:....
lees meer »
 
Corona Kanselboodschap 25 sep. Corona Kanselboodschap 25 sep.
Corona Kanselboodschap (Bimaboodschap / Minbarboodschap) 25 sep.

Het potselinge hoge aantal Coronabesmettingen in Haaksbergen in de 3e en 4e week van september baart ons allemaal grote zorgen. Als geloofsgemeenschappen onderstrepen we de oproep van het gemeentebestuur van 25 september om alles te doen wat we kunnen om de zorgwekkende trend om te buigen.
We dringen er op aan om:
  • Het hoofd koel en het hart warm te blijven  houden
  • De bekende basisregels in acht te blijven nemen
  • U verantwoordelijk te weten voor de eigen gezondheid en ook voor de gezondheid van straatgenoten, buurtgenoten, geloofsgenoten, collega’s, vrienden en onbekenden en daarnaar te handelen. En om bij twijfel dus niet in te halen.
lees meer »
 
Kerkomroep storingen (sinds 25 okt) Kerkomroep storingen (sinds 25 okt)

Sinds 25 oktober heeft zich een aantal keren een storing voorgedaan bij de live uitzendingen van de kerkdiensten via kerkomroep.nl
Die storing ligt buiten ons bereik, bij de provider. Er wordt hard gewerkt om die storing op te lossen.
Als we op zondagmorgen toch weer te maken krijgen met de storing dat bij het live kijken het beeld wegvalt kunt   "hier" klikken. Als het goed is wordt u dan ommgeleid en krijgt u alsnog beeld en geluid. U kunt er  ook voor kiezen om de dienst via kerkomroep.nl af te luisteren zonder beeld en later in de week de dienst met beeld terug te kijken.

lees meer »
 
Gebruik Richtershof wordt weer beperkt (update 29 spt) Gebruik Richtershof wordt weer beperkt (update 29 spt)
Het gebruik van de Richtershof wordt weer beperkt. Verhuur/gebruik door externe partijen is tot nader order stopgezet. Kerkactiviteiten zijn in overleg met de beheerder nog wel mogelijk, maar natuurlijk ook slechts voorzover zij passen binnen de actuele regels.
Deze aanpassing vindt plaats vanwege het in Haaksbergen plotseling opgelopen aantal Coronabesmettingen.
Daar komen de landelijke maatregelen zoals afgkondigd in de persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge bij.  Met ingang van 29 spt 18:00 uur mogen samenkomsten/groepen buitenshuis niet meer dan 4 personen tellen.(Voor de kerkdiensten gelden andere regels.)
lees meer »
 
Musicalproject ('Moet je Daniël zien') gaat in de ijskast Musicalproject ('Moet je Daniël zien') gaat in de ijskast

Tot onze spijt moeten we het tienermusicalproject in de ijskast zetten. We hebben het stellige voornemen om het volgend seizoen (2020-2021) weer op te pakken.
 

lees meer »
 
internetdiensten en collectes internetdiensten en collectes
In de collectes krijgt onze solidariteit handen en voeten. Het is dus een wezenlijk onderdeel van onze kerkdiensten.  "Thuisvierders" die de kerkdienst als internetdienst meebeleven worden vriendelijk verzocht hun  bijdrage over te maken op
lees meer »
 
Kerktelefoon Kerktelefoon
Graag willen we nogmaals de aandacht vestigen op de mogelijkheid om de kerkdienst live te beluisteren via de kerktelefoon of via internet. Voor het geval u geen computer heeft stelt de kerk een speciale ontvanger ter beschikking om hiermee de dienst te volgen. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, dan kunt u contact opnemen met het kerkelijk bureau, Gerrie Verbeek, tel nr. 5741725.
Wanneer u over een computer of tablet beschikt, dan kunt u via www.kerkomroep.nl   naar een website waar u de plaatsnaam Haaksbergen invult. Ook kunt u hier de diensten van de afgelopen tijd beluisteren.
Wanneer u over een papieren orde van dienst wilt beschikken kunt u contact opnemen met het kerkelijk bureau, Gerrie Verbeek, tel nr. 5741725. Deze wordt dan bij u thuisbezorgd.