Budget begeleiding
02 jan 2021

Budget begeleiding
Diaconaal Maatschappelijk Werk van de Protestantse gemeente Haaksbergen - Buurse biedt ondersteuning bij financiële problemen in samenwerking met Stichting Noodfonds Haaksbergen en Budgetmaatjes.

Het Budgetmaatjes project is een initiatief van de gezamenlijke diaconieën en wordt gesubsidieerd door de gemeente Haaksbergen, die ook de (na)scholing van de budgetmaatjes financiert. Mensen met schulden kunnen na aanmelding bij het DMW worden geholpen door een budgetmaatje met het ordenen van hun administratie en het inzichtelijk maken van hun inkomsten en uitgaven. Tevens krijgen deze mensen tips en adviezen hoe ze met hun geld ( soms weekgeld) rond kunnen komen. Het hebben van schulden is erg ingrijpend. Rekeningen die niet meer betaald kunnen worden, onvoldoende leefgeld overhouden kunnen leiden tot stress en gezondheidsklachten. Over schulden praten we niet gemakkelijk.
Vaak durven mensen met (beginnende) schulden ook niet om hulp te vragen. Dit kan ernstige gevolgen hebben. De deurwaarder komt langs, beslaglegging volgt op het inkomen of op de inboedel. Of, erger, de elektriciteit, het gas of het water worden afgesloten waardoor er een bijna onleefbare situatie kan ontstaan. Samen kunnen we deze situatie veranderen. Mocht schuldhulpverlening noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld, een schuldsanering, dan kan het budgetmaatje de aanvraag en doorverwijzing richting de Stadsbank realiseren.

Contact: maatschappeljk werk
terug