De kerk in de media: Azarja zet energietoeslag om in boodschappen voor buurt
18 aug 2021 De kerk in de media: Azarja zet energietoeslag om in boodschappen voor buurt


Rob Welten feliciteert diamanten bruidspaar. Bron: Rondom Haaksbergen. 
Op een dansavond bij café Meijers in Neede, daar kregen Jan Oltwater en Trui Kruize het aan. Vijf jaar later stapten ze in het huwelijksbootje, om precies te zijn op 14 december 1962. Op die dag, maar dan 60 jaar later, zette burgemeester Rob Welten het krasse diamanten paar in de bloemetjes. Lees <hier>


Wiebke Heeren (62) van Friesland naar Twente als nieuwe predikant 

De kerk in Usselo, en de naastgelegen pastorie. © Carlo ter Ellen DPG Media
Lees hier het artikel in TUBANTIA.

Harry Maathuis (rechts), Henk Westendorp (midden) en Chris Nijhof (links) zijn bezig met een boomstam. 9 november 2022

Diaconie gemeente PKN Haaksbergen - Buurse participeert in de aanleg van een plukbos van de IVN en Natuur & Milieu Haaksbergen. Lees hier het artikel in Tubantia. Teun Staal 
HAAKSBERGEN - Pieter van Zwanenburg, Johan Niemans en Jan-Herman Scholten worden de wethouders in het nieuwe college van Haaksbergen. De drie kandidaat-bestuurders worden woensdagavond door de coalitiepartijen Nieuw Haaksbergen en CDA gepresenteerd. RAMONA PEERIK, MONIQUE HENDRIKSEN EN CORINNE WIND. BETTY MORSINKHOF


'Gaat het lopen?' Dat was de vraag bij de opening in juni 2017 van het Buurtzorghuis Haaksbergen. Het hospice is inmiddels omarmd.  Meer lezen? Klik <hier> voor het volledige artikel uit Tubantia Links Bert Oude Engberink, rechts Job SteinDe sjoel van de LJG Twente was in verband met de coronamaatregelen te klein voor de Hoge Feestdagen. De LJG kon bij haar buren terecht, in de Protestantse Kerk. Op deze foto worden net voor Jom Kipoer de Thorarollen overgebracht.

Vertegenwoordigers van de burgerlijke gemeente en vier religieuze stromingen houden op het dorpsplein van Haaksbergen een interreligieus gedenkmoment in coronatijd

Meer lezen? open hier het artikel in OP WEG - ontmoeting met het Jodendom, mei 2022Tubantia, woensdag 27 april 2022
Gea ter Heide speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe manieren van zorg, onder andere door de oprichting van zorgboerderij Hendrikahoeve. Welten typeerde haar als een bijzonder betrokken hulpverleenster. "Zij was er altijd voor de kinderen. Altijd heeft zij gewerkt vanuit haar hart en zette zij niet de kosten maar de cliënten voorop." Lees hier het volledige artikel.


Tubantia, 5 maart 2022
De 'Vredesklok" in de kerk aan de Jonkheer Von Heijdenstraat luidt elke vrijdag tegen de oorlog in Oekraïne. 
Lees meer <hierWebmaster, 18 februari 2022
Dick van Harten werd bedankt voor zijn tomeloze inzet voor de sociale contacten in deze bijzondere tijd in de PKN-gemeente. Gelezen in weekblad RondHaaksbergen Week 07-17/02/2022.
Lees hier het artikel.  Webmaster, 7 februari 2022
Deze week is het programma Petrus in het land op bezoek bij de PKN gemeente Haaksbergen - Buurse. Vanmorgen waren de opnames naar wat mensen inspireert in de liederen uit het liedboek. De kans is groot dat het interview in Haaksbergen aanstaande zaterdag 12 februari om 17.10 uur op NPO 2 wordt uitgezonden.

Webmaster, 10 december 2021
MEDIA "Voedselbank verhuist van Lourdeskerk naar de Von Heijdenstraat in Haaksbergen
Zo begint een artikel in Tubantia van Marjon Kok 10-12-21
Lees hier het artikel.  

"Weer opgericht uit de vloedgolf die over ons heen spoelde". 
Zo begint een artikel in Tubantia van Stefan Wegdam op 
Lees hier het artikel.  


Wij (dominees) en de media, de media en wij (dominees)

Lees meer over het interview met Ds. Job Stein. Klik hier


Het inzicht van Olaf Haasnoot.
Zo begint het artikel van Olaf Haasnoot in Petrus Magazine.    

Lees hier het artikel


Voltallige erfgoedraad Haaksbergen stapt op: ‘Waar doen we het nog voor?’

HAAKSBERGEN – In 2018 traden de leden van de Erfgoedraad aan, als vervanging van de Monumentenraad en om jaren over de Haaksbergse monumenten te waken. De raad gooit de handdoek in de ring uit onvrede over de communicatie met de gemeente.

Zo begint een artikel van Esther Rouwenhorst op 


Plaquette op Markt in Haaksbergen vernield: ‘Hele Pancratiuskerk is verdwenen’
HAAKSBERGEN - Onbekenden hebben de plaquette van oud-Haaksbergen op de Markt flink te grazen genomen. De Historische Kring Haaksbergen is verbijsterd. „Puur vandalisme.”

Zo begint een artikel van de redactie Tubantia op 8 juli 2021

Lees hier het artikel


Zoon van boer Eddie wil boerenbedrijf in Haaksbergen ooit overnemen: ‘Maar kunnen we überhaupt blijven?’
HAAKSBERGEN - Zijn zoon wil het bedrijf ooit overnemen. Maar krijgt hij die kans ook? Eddie Vedders, boer in Haaksbergen, weet het niet. De toekomst van boerenbedrijven is onzeker, en dan ligt zijn bedrijf ook nog eens in natuurgebied. Er is behoefte aan duidelijkheid, en snel. „Misschien willen we dingen in onze natuur die helemaal niet meer kunnen.” 

Zo begint een artikel van Arjan te Bogt op 6 juli 2021

Lees hier het artikel

Zonder gymzaal moeten Haaksbergse leerlingen ‘in 80 miljoen onveilige kinderstappen naar gymles’
Wat is Haaksbergen zonder MBS of kinderboerderij? En waar moeten de leerlingen van fusieschool Het Palet straks gymmen als er geen geld voor een gymzaal is? De gevolgen daarvan werden luid en duidelijk gemaakt.

Zo begint een artikel van Esther Rouwenhorst op 

Lees hier het artikel

Historische hen terug op kerk in Zelhem
Na zes jaar staat er weer een hennetje op het dak van de Lambertikerk in het hart van Zelhem. In 2015 verdween het vergulde object nadat het door een storm van het dak af waaide, met de plaatsing van de replica is het protestantse gebedsgebouw weer compleet.

Zo begint de uitzending van REGIO8, streekomroep van de Achterhoek op 3 juni 2021

Bekijk hier de uitzending.

Hervormde begraafplaats Haaksbergen weer helemaal opgeleefd, althans de planten
De regen valt gestaag op de Hervormde Begraafplaats aan de Buurserstraat. „Nu gaat het groeien vanzelf”, zegt een vrijwilliger van de onderhoudsploeg. Dat was wel anders tijdens de uitzonderlijke droogteperioden van de afgelopen jaren. Gieten, gieten en nog eens gieten om de jonge aanplant in stand te houden. „Je ziet echt resultaat. Dat geeft voldoening.”

Zo begint een artikel van Betty Morsinkhof op 27 mei 2020

Lees hier het artikel.

Lintjesregen in Haaksbergen: Een extra piketdienst om thuis voor te blijven.
HAAKSBERGEN - Drie Haaksbergenaren zijn verrast met een koninklijke onderscheiding. Alwie Olde Nordkamp, Nel Eindhoven-Van Tuijl en Ans Vaanhold zijn allen uitgeroepen tot lid in de orde van oranje Nassau.

Zo begint een artikel van Betty Morsinkhof op 26 april 2020.  

Lees hier het artikel.

Oude erfenis maakt Haaksbergse kerk nog altijd rijk: ‘Alles voor de armen’.
HAAKSBERGEN - Een erfenis uit een ver verleden maakt de protestantse kerk in Haaksbergen tot een van de rijkste van Nederland. Toch, zeggen kerkbestuurders, is de rijkdom slechts schijn. „Alles uit de nalatenschap moet ten goede komen aan de armen: aan die opdracht willen we ons houden.”

Zo begint een artikel van Herman Haverkate op  15 juli 2020.  

Lees hier het artikel.

Kerst in Haaksbergen: Samen buiten Stille Nacht zingen
Samenkomen, de essentie van kerstmis, zit er dit jaar echt niet in. Voor de gezamenlijke kerken reden om op creatieve manier verbinding te leggen: met een kaars voor het raam en samen in tuin of op straat Stille Nacht zingen.
 
Zo begint een artikel van Loes Geerdink op 23 december 2020.   

Lees hier het artikel.
terug