De kerk in de media De kerk in de media

Soms verschijnen er mooie, ontroerende of leuke artikelen over de kerk in de media. Of over mensen die deel uit maken van onze gemeente. Deze artikelen kunt u hier teruglezen.

Wij (dominees) en de media, de media en wij (dominees)

Lees meer over het interview met Ds. Job Stein. Klik hier

Het inzicht van Olaf Haasnoot.
Zo begint het artikel van Olaf Haasnoot in Petrus Magazine.

Lees hier het artikel

Voltallige erfgoedraad Haaksbergen stapt op: ‘Waar doen we het nog voor?’

HAAKSBERGEN – In 2018 traden de leden van de Erfgoedraad aan, als vervanging van de Monumentenraad en om jaren over de Haaksbergse monumenten te waken. De raad gooit de handdoek in de ring uit onvrede over de communicatie met de gemeente.

Zo begint een artikel van Esther Rouwenhorst op

Plaquette op Markt in Haaksbergen vernield: ‘Hele Pancratiuskerk is verdwenen’
HAAKSBERGEN - Onbekenden hebben de plaquette van oud-Haaksbergen op de Markt flink te grazen genomen. De Historische Kring Haaksbergen is verbijsterd. „Puur vandalisme.”

Zo begint een artikel van de redactie Tubantia op 8 juli 2021

Lees hier het artikel

Zoon van boer Eddie wil boerenbedrijf in Haaksbergen ooit overnemen: ‘Maar kunnen we überhaupt blijven?’
HAAKSBERGEN - Zijn zoon wil het bedrijf ooit overnemen. Maar krijgt hij die kans ook? Eddie Vedders, boer in Haaksbergen, weet het niet. De toekomst van boerenbedrijven is onzeker, en dan ligt zijn bedrijf ook nog eens in natuurgebied. Er is behoefte aan duidelijkheid, en snel. „Misschien willen we dingen in onze natuur die helemaal niet meer kunnen.”

Zo begint een artikel van Arjan te Bogt op 6 juli 2021

Lees hier het artikel

Zonder gymzaal moeten Haaksbergse leerlingen ‘in 80 miljoen onveilige kinderstappen naar gymles’
Wat is Haaksbergen zonder MBS of kinderboerderij? En waar moeten de leerlingen van fusieschool Het Palet straks gymmen als er geen geld voor een gymzaal is? De gevolgen daarvan werden luid en duidelijk gemaakt.

Zo begint een artikel van Esther Rouwenhorst op

Lees hier het artikel

Historische hen terug op kerk in Zelhem
Na zes jaar staat er weer een hennetje op het dak van de Lambertikerk in het hart van Zelhem. In 2015 verdween het vergulde object nadat het door een storm van het dak af waaide, met de plaatsing van de replica is het protestantse gebedsgebouw weer compleet.

Zo begint de uitzending van REGIO8, streekomroep van de Achterhoek op 3 juni 2021

Bekijk hier de uitzending.

Hervormde begraafplaats Haaksbergen weer helemaal opgeleefd, althans de planten
De regen valt gestaag op de Hervormde Begraafplaats aan de Buurserstraat. „Nu gaat het groeien vanzelf”, zegt een vrijwilliger van de onderhoudsploeg. Dat was wel anders tijdens de uitzonderlijke droogteperioden van de afgelopen jaren. Gieten, gieten en nog eens gieten om de jonge aanplant in stand te houden. „Je ziet echt resultaat. Dat geeft voldoening.”

Zo begint een artikel van Betty Morsinkhof op 27 mei 2020

Lees hier het artikel.

Lintjesregen in Haaksbergen: Een extra piketdienst om thuis voor te blijven.
HAAKSBERGEN - Drie Haaksbergenaren zijn verrast met een koninklijke onderscheiding. Alwie Olde Nordkamp, Nel Eindhoven-Van Tuijl en Ans Vaanhold zijn allen uitgeroepen tot lid in de orde van oranje Nassau.

Zo begint een artikel van Betty Morsinkhof op 26 april 2020.

Lees hier het artikel.

Oude erfenis maakt Haaksbergse kerk nog altijd rijk: ‘Alles voor de armen’.
HAAKSBERGEN - Een erfenis uit een ver verleden maakt de protestantse kerk in Haaksbergen tot een van de rijkste van Nederland. Toch, zeggen kerkbestuurders, is de rijkdom slechts schijn. „Alles uit de nalatenschap moet ten goede komen aan de armen: aan die opdracht willen we ons houden.”

Zo begint een artikel van Herman Haverkate op  15 juli 2020.

Kerst in Haaksbergen: Samen buiten Stille Nacht zingen
Samenkomen, de essentie van kerstmis, zit er dit jaar echt niet in. Voor de gezamenlijke kerken reden om op creatieve manier verbinding te leggen: met een kaars voor het raam en samen in tuin of op straat Stille Nacht zingen.

Zo begint een artikel van Loes Geerdink op 23 december 2020.