Wat mij zo aanspreekt: deurkrukken bestaande uit leeuwen Wat mij zo aanspreekt: deurkrukken bestaande uit leeuwen

ANS VAN HEININGEN
Deur tegen gekomen stedentrip naar munchen - Duitsland - de deuren van het Finanzam munchen Abteilung III. De deurkrukken bestaan uit 2 leeuwen, dat  sprak mij aan. 
 
Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet

AKKIE HAMOEN


Hierbij een foto van de deur van de Mariakapel in Bruchhausen bij Olsberg in het Sauerland.  De deur ziet er "streng" uit, maar binnen ontdek je prachtige glas-in-loodramen. Ze zijn vrolijk van kleur, maar het bijzondere is dat er veel bijbelverhalen in verweven zitten. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Zelfs de slang uit het paradijs is aanwezig bij de verdrijving uit de Hof van Eden. Evenals Maria met kind, de goede herder en  Jezus die de kinderen zegent. 
Akkie Hamoen

 
 
Deuren waarvan je hoopt dat je ze niet meer hoeft te openen Deuren waarvan je hoopt dat je ze niet meer hoeft te openen

MANNIE MOLDERINK
Hoeveel soorten deuren zijn er wel niet, huisdeuren, schooldeuren, theater deuren, kerkdeuren, autodeuren, ziekenhuisdeuren.
Je hebt deuren die je zonder dat je erbij na denkt opent en binnen gaat maar je hebt ook deuren waar je erg over nadenkt, moet  en wil ik deze deur wel openen, voor mij is dit een deur die ik liever niet zou willen openen maar soms heb je geen keus, dit is zo`n deur,Je gaat er liever aan voorbij, maar dit keer kun je er niet omheen, je moet door die deur. En na  verloop van tijd wordt het een vertrouwde deur. En als je door die deur bent gegaan dan zie ja dat er achter deze deur ontzettend veel andere deuren zitten.

Dit is dan 1 van die deuren die we veel hebben geopend om daar naar binnen te gaan waar we ook heel veel naar binnen zijn gegaan, de omgeving wordt je zo vertrouwd, iets wat je liever niet wilt maar keus is er niet. Maar dan ben je er nog niet want je moet nog weer een deur openen, en achter die deur daar wordt ontzettend veel besproken


Uiteindelijk hoop je dat je na verloop van tijd deze deuren niet meer hoeft te openen, dat je ze achter je kunt sluiten.
 
Diverse deuren Diverse deuren

DS. JOB STEIN.
Authentieke elementen, een deur van een huis  waar de tijd stil gestaan heeft.
Ik stel me een oude vrouw voor, met de inrichting van kort na zijn huwelijk 65 jaar geleden. Zijn vrouw allang overleden


Caravandeur, daarachter schuilt het vakantiegevoel


Schuilhut. Zo in de zon wel aantrekkelijk, bij storm en regen op een heel andere manier. Dan toch ook een beetje spannend. Zou ik de enige zijn ?


Preekstoeldeur 2 fotos, mooi versierd met Evangelisten op de panelen.

Foto van het deurtje 


Tentdeur  
 
Naar buiten kijken Naar buiten kijken

THEO VAN DER HULST
'NAAR BUITEN KIJKEN'
De vakantie is voorbij.
Wij kijken vanuit de vakantiebestemmingen weer de wereld in. De wereld waar veel gebeurt.
Oorlog, pijn en verdriet. 
Maar ook vreugde als geboorte, feest en geluk.
Opgeladen en uitgerust komen wij vanuit de vakantie.
Klaar om ons kerkenwerk weer op te pakken.
Voor ons eigen geloofsbeleving. Maar ook om diegene die het gevoel van verdriet geen plaats kunnen geven.
Of voor diegene die de vreugde niet kunnen zien, te helpen en bij te staan.
Laten wij het licht door de deur zien als een nieuwe start in het kerkelijk seizoen. Het licht wat voor mij ook staat dat God over ziet en waarbij wij altijd terecht kunnen. 
 
Hoe bombastisch wil je het hebben? Hoe bombastisch wil je het hebben?

GERTJAN SOMSEN. Uzès, Provence, Frankrijk.
“Hoe bombastisch wil je het hebben?”
 
Door hoeveel handen zou deze deur al  aangeraakt zijn? Door hoeveel handen zou deze deur al  aangeraakt zijn?

INGRID MEIJER-SOMSEN. Lussan, Provence, Frankrijk.
“Door hoeveel handen zou deze deur al  aangeraakt zijn?”
 
Aankondigingskerk in Nazareth Aankondigingskerk in Nazareth

JANNI TIJINK. Aankondigingskerk Nazareth
In 1996 zamelde een groep jongeren geld in voor het goede doel: Straatkinderen van Jaffa.
Gerrit Bouwhuis vatte het plan op om dit geld met elkaar weg te brengen. Een hele bijzondere jongerenreis is het geworden. 
De deur is een koperen deur van de aankondigingskerk in Nazareth. Geschonken door Nederland. 
 
Jörg Uhle-Wettler Jörg Uhle-Wettler

DICK EN CAROLIEN VAN HARTEN
Tijdens onze vakantie brachten we op een zondagochtend een kort bezoek aan de Dom in Magdeburg, direct na de ochtenddienst. Op dat moment raakten we in gesprek met een bekende: Jörg Uhle-Wettler, die tijdens zijn tijd als predikant van Bad Düben regelmatig aanwezig was bij de jaarlijkse uitwisselingen met Haaksbergen. In zijn preek deelde hij die ochtend nog een anekdote van zo'n uitwisseling.

Op de foto zien we voorganger Jörg achter de toegangsdeur van de Dom staan. Opmerkelijk is dat de deurklink de vorm heeft van een vogel die haar jongen voedt.

Een bezoek aan de Magdeburger Dom is absoluut de moeite waard. In ons geval hadden we wellicht beter iets vroeger kunnen opstaan om de ochtenddienst mee te maken.

 
Carsan (Gard) en Aix en Provence Carsan (Gard) en Aix en Provence

CHRISTIAAN KRAMER. Aix en Provence, de mooie stad in de Provence. Een mooie statige deur die de ingang biedt aan meerde woningen. Bij binnenkomst zul je de zware deur aan de kant moeten schuiven waarbij je in een koelere ruimte komt die je naar je appartement leidt. Ik zou in deze mooie stad zo kunnen wonen en mij aan het France manier van leven kunnen onderdompelen alhoewel ik in eerste instantie een liefhebber ben van de Italiaanse cultuur.

CHRISTIAAN KRAMER. Carsan (Gard) waar wij op een zaterdag avond een fete du Ete hadden waar je muziek had en een plat du jour, was erg leuk. Ik stel mij voor dat achter deze deur weinig veranderd is de laatste 25 jaar, bij binnenkomst zal het er misschien wel muf ruiken, waarschijnlijk staan er een paar oude meubels. 
 
Hervormde kerk Buurse Hervormde kerk Buurse

HERMAN NIJHUIS. Buitengebruikstelling kerk Buurse 2014. Overhandigen sleutels kerk.
 
Ik ben de deur, Berg en Terblijt Ik ben de deur, Berg en Terblijt


AD OOSTLANDER. Ik ben de deur, "Joh. 10.9",
Sint-Monulphus en Gondulphuskerk, Berg en Terblijt
 
Ter Apel & Orvelte Ter Apel & Orvelte

OUD EN DEGELIJK IN ORVELTE, THEO VAN DER HULST


AL SINDS DE MIDDELEEUWEN IN TER APEL, THEO VAN DER HULST
 
De Blesse De Blesse


THEO VAN DER HULST. Vergane glorie of wachten op een nieuwe kans? 
 
Strandhuisjes, Yport, Normandie Strandhuisjes, Yport, Normandie


AD EN FRIEDA OOSTLANDER. Spel van blauw wit gestreepte lijnen.
Een dagje strand is hier een belevenis door de kliffen en het uitzicht op zee.
Het spektakel van op het strandtrekken van vissersboten is verdwenen. En daarmee het karakter van het dorp. De open dijk heeft plaats gemaakt voor strandhuisjes.


 
 
Kathedraal “Saint-Marc de Rouen-est” Kathedraal “Saint-Marc de Rouen-est”

CHIDO VAN DEN HOUT. We waren met onze kinderen voor een familie ontmoeting een langweekend in Rouen (Fr). Behalve de hele grote en bekende kathedraal zijn hier meerdere kerken waaronder de “Saint-Marc de Rouen-est”. Wat ons daar opviel dat de toegang van het orgel normaal wordt afgesloten middels een touwtje maar in dit geval door een deur. 

 
Bedevaartkapel Notre Dame du Haut in Ronchamp Bedevaartkapel Notre Dame du Haut in RonchampMARGRIETA BODE. Bedevaartkapel Notre Dame du Haut in Ronchamp, van architect Le Corbusier.
Altijd een verrassing als je een deur doorgaat: wat tref je binnen aan? En bij het verlaten van deze kapel heb je, dank zij het draaimechanisme van de deur, al weer een paar doorkijkjes naar buiten...prachtig!!!.
 
Ark van Noach voor kersen, Hagen Teutoburgerwald Ark van Noach voor kersen, Hagen Teutoburgerwald

DICK EN CAROLIEN VAN HARTEN. Tijdens de vakantie worden deuren geopend naar nieuwe omgevingen, waarachter telkens een andere sfeer schuilgaat. In Hagen, gelegen in het prachtige Teutoburgerwald, hebben we een schitterende plek ontdekt die ons verwelkomde met stralend zonlicht en uitzicht op de "Ark van Noach voor kersen": een verzameling van maar liefst 300 verschillende soorten kersenbomen. 

We hadden de gelegenheid om tussen de bomen door te wandelen en te genieten van de heerlijke smaak van rijpe kersen. Het was een  genot om de diverse variëteiten te proeven die daar groeien.
 
Vakantie Fotowedstrijd 2023 Vakantie Fotowedstrijd 2023

Ds. JOB STEIN EN WEBMASTER
Komende maanden kunt u weer meedoen met onze fotowedstrijd.

Het onderwerp voor dit jaar is deuren. Elke deur (oud of juist hypermodern, van welke materiaal of formaat ook maar) die uw aandacht trekt komt in aanmerking.

Wij zijn benieuwd naar uw foto. En ook naar een paar woorden die bij u opkomen bij de aanblik van de deur. 
lees meer »