GEWOON DOEN
17 sep 2020 GEWOON DOEN

Zaterdag 10 oktober  GEWOON DOEN
(maatschappelijke betrokkenheid in de praktijk)

Er zijn veel mensen die maar wat  graag het verschil maken voor  een woonvoorziening waar ze ook wel eens een (pannenkoeken)feestje willen bouwen, activiteitenbegeleiding  waar ze handen tekort komen om een rondje door Haaksbergen te maken of een gezin dat een duwtje in de rug kan gebruiken met de tuin of een klusproject. Gewoon om die ander te helpen. En ook omdat het nu eenmaal voldoening geeft. Met als bonus ontmoeting en lol. Daarom organiseren we zaterdag 10 oktober een doe-dag voor jong en oud. Voor deze doe-dag kun je je individueel, als huishouden of als groep aanmelden. Je kunt een dagdeel of de hele dag. De activiteiten zijn dichtbij huis.. De Richtershof is zaterdag 10 oktober onze uitvalsbasis

Deze activiteit is in samenspel met stichting Present uit Enschede opgezet.

Ontmoeting - (middagklus)
De bewoners van De Kalter vinden het leuk om iets te ondernemen met nieuwe mensen. De Kalter is een woonlocatie van Estinea in het centrum van Haaksbergen. Hier wonen mensen met een beperking die ondersteuning geboden wordt in het dagelijks leven. Er is een gezamenlijke ruimte war bewoners elkaar ontmoeten. Het programma is nog open. Misschien wordt het wel een pannenkoekenfeestje.
datum 10 okt  aanvang 12:30 uur locatie: de Richtershof is verzamelpunt


Tuin opruimen (ochtend-,middag-,dagklus)
Een alleenstaande moeder is met haar twee jonge kinderen een paar maanden geleden in Haaksbergen komen wonen. De tuin van haar woning staat vol uitgegroeide planten en onkruid. Ze is wel begonnen, maar komt er alleen niet doorheen. Bovendien heeft ze haar handen vol met haar kinderen. Als we met een paar mensen de handen ineen slaan kunnen we haar een flinke stap vooruit helpen.
datum 10 okt  aanvang 90:30 of 12:30 uur locatie: de Richtershof is verzamelpunt en schaftlocatie

Ontruimen (ochtend-,middag-,dagklus)
Een alleenstaande is feitelijk al verhuisd naar een verzorgingshuis, maar de oude woning staat nog vol. Hij heeft nauwelijks netwerk, is slecht ter been en kan dit zelf echt niet regelen. meneer maakt van tevoren een scheiding tussen wat weg kan en bewaard moet blijven. Een hulpverlener van Noaberpoort is erbij. En dan: handschoenen aan en sjouwen maar!
datum 10 okt  aanvang 90:30 of 12:30 uur locatie: de Richtershof is verzamelpunt en schaftlocatie

Klusvoorman/-vrouw
Per activiteit is er een ‘klus-coördinator’ nodig. Eén van de vrijwilligers die ter plekke aanspreekpunt wil zijn.
Voor deze klusvoormannen/vrouwen is er een werkvoorbereidingsavond op (Let op!) 8 oktober
van 20:00 – 21:00 uur in de Richtershof.
datum 8 oktober 19:00-20:00 uur  locatie: de Richtershof

terug