zaterdag 23 oktober 2021

Gewoon doen
Maatschappelijke betrokkenheid in de praktijk

De doedag in samenspel met Stichting Present begint een traditie te worden. Dit jaar staat die op 23 oktober op de agenda. Die dag steken we de handen uit de mouwen voor een ander.
Wil jij/wilt u het verschil maken voor een woonvoorziening waar ze ook wel eens een (pannenkoeken)feestje willen bouwen? Of een huishouden dat een duwtje in de rug kan gebruiken helpen bij een tuinproject? Of de helpende hand zijn bij achterstallig opruimwerk dat de toekomst blokkeert? Dan hebben we u/jou nodig!
Aanmelden kan tot 1 oktober bij j.stein@pkn-haaksbergen.nl o.v.v. gewoon Doen. Daarbij graag vermelden welke dagdeel je 23 oktober beschikbaar bent (ochtend, middag of avond) en ook aan welke klus je het liefste meewerkt).
Jong en oud kan zich inschrijven, individueel, in gezinsverband maar ook als vriendengroep, collega’s of (sport)team.
In samenspraak met de stichting Present matchen we dan het vrijwilligersaanbod met een hulpvraag.
Gewoon DOEN! - Pannenkoekenfeestje(s)
De Pannenkoekengroep(en) organiseren een pannenkoekenfeest voor een woonvoorziening in Haaksbergen. Vanzelfsprekend in samenspel met de leiding en zoveel mogelijk ook met de bewoners. En natuurlijk eten we dan de pannenkoeken samen feestelijk op.
Gewoon DOEN! - Tuinklus
Als je (te)veel aan je hoofd hebt kan de tuin snel een oerwoud worden dat je er niet ook nog eens bij kunt hebben. Wat mensen die van aanpakken weten en iemand met een aanhangwagen hebben dan grote impact.
Gewoon DOEN! - Opruimklus
Er zijn situaties dat er zoveel aan een mens trekt (of getrokken heeft) dat het huis ‘vol loopt’. Dan bieden een stuk of wat helpende handen en iemand met een aanhangwagen uitkomst.

terug