Corona Kanselboodschap
25 sep 2020

Corona Kanselboodschap
Als geloofsgemeenschappen onderstrepen we de oproep van het gemeentebestuur van 25 september om alles te doen wat we kunnen om de zorgwekkende trend om te buigen.
We dringen er op aan om:
  • Het hoofd koel en het hart warm te blijven  houden
  • De bekende basisregels in acht te blijven nemen
  • U verantwoordelijk te weten voor de eigen gezondheid en ook voor de gezondheid van straatgenoten, buurtgenoten, geloofsgenoten, collega’s, vrienden en onbekenden en daarnaar te handelen. En om bij twijfel dus niet in te halen.
Kanselboodschap (Bimaboodschap / Minbarboodschap)
voor de Haaksbergse Geloofsgemeenschappen
in de week van 26 september tot en met 2 oktober
naar aanleiding van de coronazorgen

Vrijdag 25 september nodigden burgemeester Rob Welten en wethouder Antoon Peppelman vertegenwoordigers uit de Haaksbergse geloofsgemeenschappen uit voor een beraad op korte termijn.  De vele coronabesmettingen in Haaksbergen vormden de aanleiding. Twee uur na de uitnodiging zaten we al digitaal met elkaar aan een interreligieuze tafel!

In gezamenlijke verantwoordelijkheid spreken we de schrik uit over het plotselinge opvlammen van het coronavirus in Haaksbergen. Ook spreken we onze hoop en verwachting uit dat we, ieder voor zich en ook in gezamenlijkheid, kunnen helpen om het het virus zo moeilijk mogelijk te maken zich verder te verspreiden.
Daarom drukken we in dezen iedereen binnen onze gemeenschappen op het hart om te doen wat in ons vermogen ligt om te doen wat nu gedaan kan worden:
  • Het hoofd koel en het hart warm te houden
  • De bekende basisregels in acht te blijven nemen
  • Zich verantwoordelijk te weten voor de eigen gezondheid en ook voor de gezondheid van straatgenoten, buurtgenoten, geloofsgenoten, collega’s, vrienden en onbekenden en daarnaar te handelen. En om bij twijfel dus niet in te halen.
Als herders van onze afzonderlijke geloofsgemeenschappen en ook van onze dorpsgemeenschap als geheel, doen we nu als vertegenwoordigers van de Liberaal Joodse Gemeente Twente, de Christengemeente Joshua, de Ertugrul Gazi-moskee, de Protestantse Gemeente Haaksbergen-Buurse, de RK parochie Haaskbergen, en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haaksbergen, in verbondenheid dit appel op ieder van ons.
 
terug