Historie van de (voormalige) hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse. Historie van de (voormalige) hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse.

De historie van de (voormalige) hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse is uitgebreid gedocumenteerd in het boek "Een kerk vol verhalen" dat in 2014 door Frans de Lugt is samengesteld en geschreven. Het heeft het ISBN 978-90-76837-39-0 en is verkrijgbaar in de lokale boekhandel en via het kerkelijk bureau.
Het heeft de hoofdstukken
I. Van reformatie tot PKN
II De dominee komt en gaat
III Het kerkelijk erfgoed
IV Wat doet de kerk allemaal
V De kerk anno nu en morgen

U vindt er in beschreven hoe het de gemeente en het kerkgebouw verging in de 19e eeuw, wat de nalatenschap was van Dr Joan van der Sluis, details over de eigendommen van de diaconie, profielen van alle predikanten, etc. Een goed gedocumenteerd en boeiend geheel.