Kerstvieringen
15 dec 2020 Kerstvieringen
Ook is er op Kerstmorgen 25 dec. van 10:00 - 11:00 uur een Kerstmorgendienst die als internetdienst meebeleefd kan worden.

Kerst in Haaksbergen, donderdag 24 december 21:00 - 22:00 uur
Nu de mensen maar zeer beperkt naar de kerstvieringen toe kunnen komen, komen gezamenlijke kerken met behulp van RTVSternet naar de mensen toe.

Een aantal Haaksbergse geloofsgemeenschappen heeft de krachten gebundeld en een Kerstnachtevent van 55 minuten op poten gezet als alternatief voor de Kerstnachtvieringen waarin vanwege Corona maar een zeer beperkt aantal kerkgangers ontvangen zouden kunnen worden.

Het zijn sowieso de donkere maanden van het jaar. Dit jaar voelt dat door Corona extra zwaar en zwart. In deze werkelijkheid zoeken we naar licht en poetsen we onszelf op zodat het licht eindeloos in mensen kan weerkaatsen.

In dit Kerstnachtevent komen gewone mensen en voorgangers, kerkmensen en andere mensen van goede wil aan het woord. Zo komen de wereld van ouderen, jongeren en beleidsmakers in beeld naast die van de kerken. Natuurlijk is er ook muziek en gebed. Het event is uitdagend en vertrouwd, vol verlangen en ook vol vaart.
Als heel Haaksbergen meedoet branden er aan het eind van dit Kerstevent in Haaksbergen zoveel kaarsen voor de ramen dat niemand om het licht heen kan en het ons allemaal omarmt. Als we de krachten bundelen wordt het ondanks de afstand die we nu moeten bewaren toch een "Stille nacht, heilige nacht" om nooit te vergeten.


 
terug