Kerstvieringen Kerstvieringen
Met Kerst heeft elke kerk zijn deuren wijd open staan.
Iedereen is welkom om het feest van de geboorte van Jezus mee te vieren.

In het charmante achthoekige protestantse kerkje aan de Jhr. von Heijdenstraat 6 zijn met de Kerstdagen drie kerstdiensten:
  • Een heel laagdrempelig kinderkerstfeest op Kerstavond (dinsdagavond 24 december) 19:00 uur voor  basisschoolkinderen, hun ouder(s)/verzorger(s) en/of hun grootouders. Dit kinderkerstfeest is voorbereid door de kindernevendienstleiding en ds. Job Stein.
  • Een eveneens laagdrempelige kerstnachtdienst op Kerstavond (dinsdagavond 24 december) 22:00 uur met ruimschoots samenzang van oude en nieuwe kerstliederen. De oude Kerstliederen krijgen dankzij de medewerking van de cantorij van de Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse extra schwung en de nieuwe krijgen van de cantorij een duwtje in de rug. In deze dienst gaat ds. Stein voor.
  • Op kerstmorgen – woensdag 25 december –   staan de kerkdeuren open vanaf 09:30 uur voor de Kerstdienst die om 10:00 uur begint, waarin we het Kerstfeest vieren. In deze vrolijke – en eveneens laagdrempelige -  kerkdienst voor jong en oud zullen we weer volop zingen.  Voorganger in deze Kerstdienst is ds. Gonda Elzenga.
Daarnaast organiseren de Protestantse Gemeente Haaksbergen-Buurse en de Rooms-Katholieke St.-Fransiscus-van-Assisiëparochie in gezamenlijk  verband op kerstavond zowel een dienst/viering in woonzorgcomplex ‘het Saalmerink’  als in woonzorgcomplex ‘ Wiedenhof’ voor bewoners, hun verwanten en andere  belangstellenden.
  • De oecumenische kerstviering in ‘het Saalmerink’ begint om 17:30 uur. Ds. Gonda Elzenga is de voorganger van dienst.
  • De eveneens oecumenische kerstviering in ‘Wiedenhof’ begint om 18:30. In deze dienst is Fred Asbroek de voorganger van dienst. Fred Asbroek is lid van het team van leke-voorgangers van de St. Fransiscusparochie.
Ieder mag zich in elke van deze kerstdiensten bijzonder welkom weten om haar of zijn hart op te halen aan het kind in de Kribbe. De Protestantse Gemeente maakt er graag een groot feest van samen met gelegenheidsgangers, gasten, nieuwsgierigen en onze meer vaste klanten. “Komt allen tezamen …..”

Voor meer info: ds. Job Stein, T 053-5738956