Kinderkerk: bijbelverhalen voor jonge kinderen Kinderkerk: bijbelverhalen voor jonge kinderen
Kinderkerk is bedoeld voor gezinnen met jonge kinderen, met een leeftijd van de basisschool (4 - 12 jaar). Op een speelse manier maken kinderen kennis met de kerk en de Bijbel.

De gebruikte methode is die van Bijbel Basics. De bijbel in 200 verhalen dat is Bible Basics. Bij iedere kinderkerk staat een thema/verhaal daaruit centraal. We beginnen met 30 van zulke verhalen te vertellen. 


De kinderen mogen actief meedoen door het zingen van een lied, proefjes doen, een spel spelen, een werkblad invullen of wat knutselen. En ontdekken zo wat de Bijbel te zeggen heeft.

De kerkdienst beginnen we samen (om 10.00 uur) en we eindigen ook weer met z’n allen samen rond 11.00 uur. Na een minuut of 10-15 gaan de kinderen, onder begeleiding van de leidsters, naar de kinderkerk. Daarvoor hebben ze een mooie eigen plek in het gebouw. Na ongeveer een half uur voegen ze zich weer bij hun ouders in de kerk. Kinderkerk is dus onder kerktijd. Maar niet iedere zondag. De eerste kinderkerk was In november jl. met het thema; op reis gaan.  

Lees meer. Klik hier
terug