Leerhuis Synagoge Haaksbergen

Leerhuis Synagoge Haaksbergen
Datum: donderdagavond 12 en 26 oktober en op donderdag 23 november.
Mystieke achtergronden van het Hebreeuwse alfabet
De eerste avond beginnen we met eerst naar het alfabet op zich te kijken, waarna we een start maken met de 22 letters, die het Hebreeuws kent.

Datum: donderdagavond 9 november
Kristallnachtherdenking ter herdenking van de slachtoffers en het geweld, dat plaats vond in de avond en nacht van 9 op 10 november 1938 door geheel Duitsland en het inmiddels ingelijfde Oostenrijk. We beginnen met een avonddienst. Naam spreker en onderwerp worden nader bekendgemaakt.
De avond begint om 19.30 uur; toegang is uiteraard gratis.

Datum: donderdag 14 maart 2024.
Het Jodendom is een wereldreligie en Joden leven sinds millennia over de hele aardbol verspreid. Befaamd is de zoektocht naar de Verdwenen Tien Stammen. Geen Verdwenen Stam, maar wel zeer tot de verbeelding spekend, zeker sinds de massale emigratie naar Israël sinds de jaren ’80, zijn de mensen die behoren tot het Ethiopische Jodendom. Hoe is hun specifieke geschiedenis gelopen, welke verhalen vertellen zij en welke bijzonderheden kent hun traditie?

Plats: synagoge aan de Ruisschenborgh.
Tijd: van 20.00 uur - 21.30 uur.
Docent is Bert Oude Engberink.
Een kleine bijdrage á € 5,- per persoon per avond kunt u ter plaatse betalen, maar ook overmaken op onderstaand rekeningnummer NL15 ABNA 059 11 11 306 van de St. Synagoge Haaksbergen o.v.v. Bijdrage Leerhuis. Uw bijdrage is tevens voor wat papieren en voor koffie/thee, met iets daarbij.
Met vriendelijke groet,
Daan Daniëls,

secretaris
terug