Naar de kerk. U mag weer! Naar de kerk. U mag weer!
Op zondag 30 augustus gaan de deuren van de kerk aan de Jonkheer Von Heijdenstraat weer open. Kerkgangers moeten zich vooraf wel opgeven. Dat kan bij Gerrie Verbeek tijdens de openingstijden van het Kerkelijk Bureau en tot uiterlijk de donderdag 12.00 uur voorafgaand aan de zondag. Na dat tijdstip wordt er geen mail meer gelezen of telefoon beantwoord.
We willen bijdragen aan het beschermen van de meest kwetsbaren en zien het maken van goed doordachte keuzes als een vorm van naastenliefde. Het is nog even niet anders, en daarom zijn er enkele regels:
  • Voelt u zich grieperig? Heeft u last van verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn? Stel uw bezoek nog even uit. We wensen u beterschap!
  • Er zijn een koster en gastvrouwen/heren (coördinatoren) herkenbaar aanwezig waar u alles aan kunt vragen. Zij helpen u graag en leggen u zo goed mogelijk onze richtlijnen uit.
  • Op moet zich vooraf opgeven en uw naam wordt geregistreerd.
  • De toegang tot de kerk is via de hoofdingang (tenzij u minder mobiel bent). Daar staat een gastvrouw of heer/coördinator die u wegwijs zal maken.
  • Vooraf heeft u uw handen gewassen, en bij binnenkomst ontsmet u de handen nogmaals met desinfectans die daar beschikbaar staat.
  • U dient uw jas/ paraplu mee te nemen naar uw zitplaats.
  • Liedboeken van de kerk zijn niet beschikbaar, maar de liederen staan in de orde van dienst die u zelf van de stapel pakt - afgedrukt.
  • Kom ruim op tijd. We hebben vooraf extra tijd nodig om de dienst goed te laten verlopen. Om 10.00 uur start ook de uitzending via Kerkomroep. Als u in de kerk bent stemt u ermee in dat u eventueel in beeld komt via internet.
  • Mensen uit één huishouden mogen (uitsluitend op de aangegeven plaatsen) naast elkaar zitten. Losse stoelen mogen niet verplaatst worden.
  • Jammer, maar helaas; samenzang doen we nog even niet. Soms zingt de cantrix het lied, soms is er alleen orgelspel. Bij gelegenheid CDmuziek.
  • Geniet van de viering en van elkaar, maar let op de anderhalve meter afstand.
  • U krijgt tijdens de dienst aanwijzingen voor het verlaten van de kerk via de hoofdingang (tenzij u minder mobiel bent)
  • In de Richtershofzaal passen niet zoveel mensen op veilige afstand als in de kerkzaal. Daarom kan er alleen bij goed weer koffie geschonken worden in de kerktuin. De aanwezige kerkenraadsleden beslissen of er koffie gedronken kan worden. We rekenen erop dat u die beslissing respecteert en daarover niet in discussie gaat.
  • Gaat u vooraf thuis nog even naar het toilet? Alleen in uiterste nood kan gebruik worden gemaakt van 1 toilet, het invalidentoilet.
  • Hou de website goed in de gaten. Daar vindt u altijd de meest actuele situatie rond de diensten en alle andere activiteiten.

De kerkenraad wenst u gezegende kerkdiensten toe!