Gebruik Richtershof wordt weer beperkt (update 29 spt) Gebruik Richtershof wordt weer beperkt (update 29 spt)
Het gebruik van de Richtershof wordt weer beperkt. Verhuur/gebruik door externe partijen is tot nader order stopgezet. Kerkactiviteiten zijn in overleg met de beheerder nog wel mogelijk, maar natuurlijk ook slechts voorzover zij passen binnen de actuele regels.
Deze aanpassing vindt plaats vanwege het in Haaksbergen plotseling opgelopen aantal Coronabesmettingen.
Daar komen de landelijke maatregelen zoals afgkondigd in de persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge bij.  Met ingang van 29 spt 18:00 uur mogen samenkomsten/groepen buitenshuis niet meer dan 4 personen tellen.(Voor de kerkdiensten gelden andere regels.)

Bovenstaande is een stap terug ten aanzien van de stappen die sinds juni gezet zijn.
Hieronder treft u de berichtgeving van 15 juni aan.
We hopen dat de maatregelen die nu genomen worden ons snel weer terugvoeren naar dat punt en de in onderstaand bericht aangegeven
werkwijze en mogelijkheden dan weer de practijk kunnen worden en in het verlengde daarvan de verhuur ook weer mogelijk zal zijn.

Wegens de “Corona-maatregelen” was het gedurende een paar maanden niet mogelijk om te vergaderen in het Richtershuis en de Richtershof. Vanaf 2 juni zijn de vergaderruimtes en de zaal van het Richtershof onder voorwaarden weer beschikbaar voor bijeenkomsten. Eerst alleen voor kerkelijke activiteiten. In juni starten we voorzichtig op met maximaal 1 groep per dagdeel. Na afloop van een bijeenkomst zal de ruimte schoongemaakt, gedesinfecteerd en gelucht worden. Tijd tussen 2 bijeenkomsten is derhalve minimaal 1,5 uur.
Wanneer er meer ervaring is opgedaan en de situatie laat het toe zal vanaf 1 juli opgeschaald worden.
U kunt de zaal bespreken door, bij voorkeur één week van te voren, contact op te nemen met de beheerder Judith Wilens per telefoon: 053 572 12 16 , of per email: beheerder@pknhaaksbergen.nl.
Geef de datum en begin- en eindtijd door, het aantal personen en of u koffie/thee wilt gebruiken.

In de grote zaal kunnen max., 20 personen, de Richterskamer max. 4 personen en de Consistoriekamer max. 3 personen. De opstelling van het meubilair wordt door de beheerder gedaan en deze mag niet gewijzigd worden zonder overleg.
Er wordt van te voren met u overlegd wie het verplichte gezondheidsgesprek gaat afnemen bij binnenkomst.
De zaal zal 15 minuten van te voren geopend worden.
Verzoek is om alleen van het toilet gebruik te maken bij hoge nood.

Wij adviseren u om te voren, per mail,  aan deelnemers mede te delen dat onderstaande op hen van toepassing is:
Gebruikers mogen niet binnenkomen als:

• Hij / zij huisgenoten heeft die verkouden zijn en/of koorts hebben
  • Hij / zij hoest en/of benauwd is
  • Hij / zij andere symptomen ervaart die kunnen wijzen op Corona.
  • Hij / zij de afgelopen 2 weken in contact is geweest met een Coronapatiënt.

Bij de ingang zal een kolom met een automatische dispenser met desinfectans voor de handen staan.