De Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse heet u van harte welkom. De Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse heet u van harte welkom.
Op deze pagina vindt u bijzonderheden over actuele onderwerpen en een overzicht van de kerkdiensten in de aanstaande periode. Via het menu bovenaan kunt u vele andere gegevens over ons bereiken.
 
Kerkdiensten in de aanstaande weken Kerkdiensten in de aanstaande weken
Alle diensten vinden plaats in de Protestantse kerk aan de Jhr Von Heijdenstraat in Haaksbergen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 
Datum Bijzonder-
heden
Aanvang Voorganger(s)
17 nov Dienst 10u00 Ds. A.J. Stein
24 nov Laatste zondag
kerkelijk jaar
10u00 Mw. ds. H.J. Elzenga

Voor meer details, zie het rooster onder het tabblad vieringen (klik hier).
 
Gemeenteavond 18-11 Gemeenteavond 18-11
Begrotingen 2019

Alle leden en vrienden van onze gemeente worden heel hartelijk uitgenodigd voor de gemeenteavond op maandag 18 november a.s. in de Maranathakerk (Enschedesestraat 16). Aanvang 19:30 uur.
  • Begroting College van Kerkrentmeesters
  • Begroting College van Diakenen
  • Voortgang van de plannen met betrekking tot het kerkelijk erf/ oecumenisch Multifunctioneel centrum achter de ‘domhuisjes’.
  • Hapje en drankje
De agenda zal bescheiden zijn...
lees meer »
 
Goede doel rommelmarkt 2019 Goede doel rommelmarkt 2019
Overhandiging van de cheque voor de belevingstuin.
Van de regen in de drup…………………….
Op 28 september jl. is de belevingstuin van de J.P. van der Bent Stichting, locatie Nachtegaal geopend.  De voorzitter van de Stichting Vrienden van de Nachtegaal was nog maar net begonnen of de regen viel met “bakken” uit de hemel en koelde de belevingstemperatuur naar verre van aangenaam....


 
lees meer »
 
Kinderkerstfeest Kinderkerstfeest
24 december is er om 19:00 uur een kinderkerstviering in de protestantse kerk aan de Jhr. Von Heijdenstraat.

Met het oog op deze kinderkerstvieringen drie dingen:
- kinderprojectkoor
- wie kunnen er helpen om thuis (eenvoudige) kostuums te naaien ?
- wie komt 7 november 20:30 helpen voorbereiden?
.....
lees meer »
 
Basiscatechese en 12+groep Basiscatechese en 12+groep
Gezinnen met 10ers ontvingen bij het kerkblad post over de basiscatechese en de 12+groep. Deze mailing was te snel verstuurd en bevatte zoveel onvolkomenheden dat er een mailing achteraan gegaan is. Zo heeft iedereen nu wel de juiste informatie over de 12+groep of/en de basiscatechese.
Natuurlijk staan de basiscatechese en de 12+groep open voor alle tieners die deel willen nemen. Zeker voor Haaksbergse tieners die wij met de mailing niet bereikt hebben.
Via ‘lees meer’ stellen wij de ouderfolder, de basiscatechese-uitnodiging en de 12+uitnodiging ook digitaal ter hand.
lees meer »
 
Adventsvesper Adventsvesper
op 1 december om 19u

We willen ons op de advent voorbereiden door samen adventscarols te zingen, afgewisseld met enkele passende teksten. 

Leden van de cantorijen van Haaksbergen en Usselo o.l.v. Marion Röber zullen meewerken.

Van harte welkom,
De liturgiecommissie.
 
Opbrengst Rommelmarkt Opbrengst Rommelmarkt
Vooruit denken zorgt voor goed resultaat
De goede planning van aanvoer tenten, steigerplanken etc. etc. zorgde ervoor dat de groep ervaren vrijwilligers voortvarend op maandag 26 augustus konden starten met de opbouw. Wetend dat het weer midden in de week “zwaar” kon worden, werden de juiste voorzorgsmaatregelen genomen. De genomen maatregelen bleken terecht. Gelukkig geen schade zoals wat jaren terug. Ook de drie nieuw aangekochte tenten hebben uitstekend voldaan. Nu stond de aangeboden waar volledig onder dak.
Zaterdag 31 augustus waren de eerste vrijwilligers al ver voor 08.00 uur bezig om nog een aantal dingen een goede plek te geven en zo kon direct om 09.00 uur een grote groep kopers ontvangen worden....
lees meer »
 
Vrijwilligers Wiedenhof gevraagd! Vrijwilligers Wiedenhof gevraagd!
Met ingang van oktober 2019 is er eenmaal per maand op zaterdagochtend een protestantse kerkdienst in het ‘Grand Café’ van zorginstelling Wiedenhof.
Daarvoor worden bewoners uitgenodigd, opgehaald, begeleid en weer teruggebracht naar hun afdelingen. De diensten zijn vaak een lichtpuntje in het dagelijkse leven van de zeer hulpbehoevende bewoners. Hier in teamverband aan meewerken kan dan ook veel voldoening geven. Vooraf wordt er gezellig samen koffiegedronken. Aanwezigheid is wenselijk van 10.00 tot 12.00 uur.

Wij zijn nog steeds dringend op zoek naar een aantal nieuwe enthousiaste vrijwilligers M/V, die het team willen komen versterken.....
lees meer »
 
Kerkcafé Kerkcafé
Elke laatste vrijdag van de maand is er voor de middengeneratie een mogelijkheid om informeel elkaar te ontmoeten. Ben je tussen de 30 en 55 jaar, dan zouden we het heel fijn vinden om je te verwelkomen.
Het Gemeentecentrum (aan de Enschedesestraat) is open en de koffie is gezet vanaf 20.00 uur.
Maar als je later op de avond wilt komen en een glaasje wijn, een biertje of wat fris met ons wilt drinken, is dat ook prima!
Hopelijk tot ziens op vrijdagavond 29 november!

Groetjes, Gert, Gonda, en Johan
lees meer »
 
Rainbowkids club Rainbowkids club
Vrijdagmiddag 10 mei hadden we met de kinderen van de RainbowKids Club een gezellige middag bij recreatiehof  Stien'nBoer.
We begonnen om vijf uur met een spelletje mid-getgolf. En als je dat nog niet eerder gedaan hebt, is het best lastig dat balletje in de hole te krijgen. Maar we vermaakten ons er prima mee.
Om een uur of zes gingen we in groepjes naar de binnenspeeltuin waar we eerst gingen eten. We kregen ranja en patat met een snack, daarna kon-den we nog even de binnenspeeltuin in.
Om zeven uur was het tijd om te vertrekken.....
lees meer »
 
Goede doel rommelmarkt 2018 Goede doel rommelmarkt 2018


Smaakt naar meer.

Nee dat is niet gezegd, maar de bewoners van De Bouwmeesters hebben duidelijk laten merken zeer verheugd te zijn met de BBQ die vanuit de PKN gemeente Haaksbergen-Buurse de bewoners werd aangeboden, mocht best vaker en wat fijn dat wij als bewoners van De Bouwmeester die de “sleur” van alle dag op wel een hele fraaie wijze doorbroken zagen worden...
 
lees meer »
 
Bloemendienst: afgeven Bloemendienst: afgeven
U kunt de bloemen op zaterdagochtend tussen 10 en 11 uur brengen naar de heer en mevrouw Fianke- Hilberink. Hun adres is Zeedijk 29. Wilt u dit alstublieft onthouden voor als u aan de beurt bent?
 
Kerktelefoon Kerktelefoon
Graag willen we nogmaals de aandacht vestigen op de mogelijkheid om de kerkdienst live te beluisteren via de kerktelefoon of via internet. Voor het geval u geen computer heeft stelt de kerk een speciale ontvanger ter beschikking om hiermee de dienst te volgen. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, dan kunt u contact opnemen met het kerkelijk bureau, Gerrie Verbeek, tel nr. 5741725.
Wanneer u over een computer of tablet beschikt, dan kunt u via www.kerkomroep.nl   naar een website waar u de plaatsnaam Haaksbergen invult. Ook kunt u hier de diensten van de afgelopen tijd beluisteren.
Wanneer u over een papieren orde van dienst wilt beschikken kunt u contact opnemen met het kerkelijk bureau, Gerrie Verbeek, tel nr. 5741725. Deze wordt dan bij u thuisbezorgd. Ook kunt u de orde van dienst via de website inzien (klik hier).