Vakantievieren doe je niet alleen
18 mrt 2024 Vakantievieren doe je niet alleen
Ieder jaar verzorgt Johanniter Nederland een aantal groepsvakantieweken voor gasten die niet meer zelfstandig met vakantie kunnen gaan; dus jongere of oudere mensen met een lichte of zwaardere hulpvraag.
Die weken hebben als belangrijkste opzet: een warme en ongedwongen sfeer waarin iedereen zich prettig kan voelen.
Daarom is er een grote staf aan vrijwilligers die een min of meer één op één verzorging aanbieden, met veel ruimte voor individuele wensen en uitstapjes.
Het zijn exclusieve weken met volledige (dag en nacht) verzorging: 16 gasten en 16 vrijwilligers, riante kamers en een geweldige sfeer.
Johanniter Nederland is een vanouds (vanaf de 11de eeuw ontstaan als hospitaalridders) Protestantse ridderorde die nu in de 21sre eeuw als doel hebben: het helpen van kwetsbare mensen die het in onze samenleving moeilijk hebben, zonder aanzien des persoons.
Omdat het een Protestantse orde is, gaat er in zo’n week naast verpleging, een fysiotherapeut en andere deskundi-gen altijd een predikant mee. Al jaren ben ik één van het predikantenteam.
Nu zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar voor gasten met een lichte beperking in Hotel Dennenheul in Ermelo in de weken 20 t/m 26 april en 4 t/m 10 mei. In die laatste week ben ik er als predikant. Wilt u zelf graag mee of denkt u iemand te kennen die voor zo’n week in aanmerking komt, neem dan contact op. Vaak is zo’n week niet alleen goed voor degene die meegaat, maar ook voor de mantelzorger die met een gerust hart zijn of haar geliefde een mooie week kan bezorgen en zelf rust kan nemen of iets voor zichzelf kan plannen. Voor meer informatie, prijzen en opgaven zie website: Johanniter Nederland > vakantieweken en Hetty Cohen Stuart, 06 27137889
terug