Vieringen Vieringen
Binnen de Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse worden diverse soorten vieringen gehouden.
Allereerst de wekelijkse viering op de zondagmorgen. Deze begint om 10 uur in de kerk aan de Jhr Von Heydenstraat. Enkele malen per jaar is dit een oecumenische dienst, gezamenlijk verzorgd door de Protestantse kerk en de Rooms-Katholieke kerk. De lokatie wordt per keer gekozen en kan dus één van de Rooms-Katholieke kerken zijn.
Details over het rooster treft u op deze pagina (klik hier) aan.
Alle diensten die in de Protestantse kerk worden gevierd zijn ook te beluisteren via de kerkomroep. Klikt u hier om op de website van de kerkomroep te komen. Vult u onze plaatsnaam (Haaksbergen) in in het vakje waar om deze naam wordt gevraagd. De orde van de zondagse eredienst is in de kerk beschikbaar en via internet, en wel hier. Deze orde bevat niet de teksten en muziek van alle liederen. U wordt geacht zelf uw liedboek mee te nemen
, of een leen-exemplaar te gebruiken dat bij de ingang van het kerkgebouw klaar ligt.
Afhankelijk van het seizoen in het kerkelijke jaar zijn er speciale (meestal korte) diensten. Dat kan bv zijn op de dinsdagavonden in de lijdenstijd of enkele malen per jaar op de zondagavond.
In de kapellen van Wiedenhof en Het Saalmerink worden maandelijks kerkdiensten gehouden waarin een Protestantse voorganger leidt. Kijkt u op de betreffende pagina van deze website (klik hier).
Speciale kerkdiensten zoals gedachtenisdiensten en trouwdiensten zijn niet op de website vermeld.

Raadpleegt u de tabbladen als u meer details zoekt.