Week van de Ontmoeting Haaksbergen 2023
19 aug 2023 Week van de Ontmoeting Haaksbergen 2023
Van 27 september tot en met 6 oktober staat de week van de ontmoeting gepland.
Dat is de versie van een landelijke actieweek waarin lokaal een heleboel maatschappelijke organisaties plaatselijk de handen ineenslaan om mensen de gelegenheid te bieden om mee te doen.
Ontmoeting(en) betekenen immers veel voor mensen. Mensen die elkaar ontmoeten geven ook nog eens samenhang aan een samenleving. De week van de ontmoeting is een brede gelegenheidscoalitie waar onze Protestantse gemeente deel van uitmaakt.
Hilly Welmerink, ‘onze’ Diaconaal Maatschappelijk Werker is de verbindende schakel. Zo is zij de aanjager van wat de Protestantse gemeente inbrengt in de week van de ontmoeting. Op dit moment port zij het vuurtje weer op. In het volgende kerkblad kunt u lezen wat wij als Protestantse gemeente precies inbrengen. Vorig jaar zijn er in samenspel tussen de diaconie en het pastoraat lijnen uitgezet. Dat is als heel goed ervaren. Zonder in ‘kopiëren en plakken’ (copypaste) te vervallen vormen die kaders dit jaar wel het uitgangspunt. We willen een lerende organisatie zijn en hopen dus van elke voorgaande keer geleerd te hebben. Houd niet alleen dit kerkblad maar ook de lokale media (Rondom Haaksbergen, Sternet e.d.) goed in de gaten voor wat er de week van de ontmoeting (van 27 september tot en met 6 oktober) allemaal te beleven is. ds. Job Stein

 
terug