Wittemgroep: 'verhalen, luisteren en horen' Wittemgroep: 'verhalen, luisteren en horen'

De groep Wittem is een activiteit van de gezamenlijke kerken en de ouderenbond KBO/ PCOB Haaksbergen. We bieden jaarlijks een programma met lezingen, gesprekken, films, bezoeken, etc. Dit met als doel ouderen samen te brengen, te binden en met elkaar in gesprek te gaan over wat hen bezig houdt met betrekking tot geloof, kerk en samenleving. Dit jaar staan onze bijeenkomsten in het teken van 'VERHALEN, LUISTEREN EN HOREN' .

Bezoek Slangenburg
Dinsdag 9 oktober 2018, van 08.30 uur tot ongeveer 16.00 uur
Locatie: vertrek vanaf Lourdeskerk
Kosten: € 17.50 p.p. (rondleidingen. lunch. vervoer etc.)
Opgave: bij de werkgroep Wittem (zie onderaan)
We starten het nieuwe seizoen met een dagbezoek aan de Benedictijnerabdij Sint Willibrord op het landgoed De Slangenberg nabij Doetinchem. In de ochtend nemen we deel aan de dagelijkse eucharistieviering van de monniken, maken een rondleiding door het klooster en gaan in gesprek met een monnik over het leven in een klooster. Daarna wandelen we (of rijden we met de auto) naar het nabijgelegen kasteel. In het koetshuis staat de lunch klaar en daarna volgt er een rondleiding door het kasteel. Dit dagbezoek hebben we ook al in 2012 gemaakt met veel positieve reacties. In verband met de rondleidingen bedraagt de maximale groepsgrootte 30 personen, dus tijdig aanmelden !

'Gezonder oud worden?'
Dinsdag 20 november 2018 ,14.00 uur 16.00 uur,
Locatie: Lourdeszaal
Kosten: 4,00 (inclusief koffie)
We horen vaak verhalen van ouderen dat ze, met de jaren, op lichamelijk gebied zo moeten inleveren. Gelukkig zijn er daarnaast ook veel voorbeelden van zeer gezonde mensen. De term 'kwaliteit van leven' is hier van toepassing, Er is echter sprake van een dubbele vergrijzing: én we worden steeds ouder én het aantal kwalen neemt toe met de leeftijd. Kan de gezondheidszorg dat nog aan in de toekomst? Zijn er grenzen aan de haalbaarheid? Is de kwetsbaarheid een punt om mee te wegen?  Ruud Gardenbroek, oud-huisarts en -verzekeringsarts, tegenwoordig voorzitter van de Voedselbank Enschede-Haaksbergen, is vanmiddag onze gast. Hij zet vragen bij onze verhalen en gaat daarbij een verhaal houden.

In gesprek met pater Ben Engelbertink
dinsdag 22 januari 2019, 14.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: Lourdeszaal
Kosten: € 4.00 (inclusief koffie)
Ben Engelbertink is geboren in Twente. Enthousiast spreekt hij over zijn werk als missionaris. In 1967 vertrok hij naar Borneo en ging werken in een land van koppensnellers. In hun woningen hangen soms nog de tekenen van die oude tijden. Pater Ben raakte bevriend met hen. Geboeid kan hij vertellen hoe mensen daar leven. Privéleven kennen ze niet; ze wonen met mee families in longhouses. Vorig jaar keerde Ben korte tijd terug naar dat gebied. Prachtig om naar zijn verhaal te luisteren.

'Ons levensverhaal'
dinsdag 5 maart 2019, 14.00 uur tot 16.00 uur.
Locatie: Lourdeszaal
Kosten: €4,00 (inclusief koffie)
We hebben allemaal levensverhaal en het wordt telkens opnieuw 'geschreven'. De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor het levensverhaal en er zijn allerlei creatieve manieren om met dat verhaal aan de slag te gaan. Dat gaan we ook tijdens deze middag doen: in woorden, beelden symbolen. Het is een manier om eens anders tegen je eigen verhaal aan te kijken en daar nieuwe dingen in te ontdekken. Jan Bouwmeester, geestelijk begeleider bij 'Livio' en predikant, maakt in zijn werk veel gebruik van het levensverhaal en gaat deze middag graag met u aan het werk.

Opgave Wittem Groep:
Heeft u belangstelling voor één of meerdere dan graag even aanmelden vóór 1 oktober 2018 bij één van onderstaande personen, bij voorkeur per mail aan een van de leden van de werkgroep. Na aanmelding krijgt u, per mail, elke bijeenkomst een nadere uitnodiging.
email: 572 26 29, Akkie Hamoen
email: 572 17 60, Harry van 't Erve