Predikant Ds. A. Job Stein Predikant Ds. A. Job Stein
De Protestantse Gemeente Haaksbergen-Buurse is mijn 3e predikantsplaats en 4e werkplek in de (protestantse) kerk.Op 3 Maart 2019 deed ik intrede in de Protestantse Gemeente Haaksbergen-Buurse. Daarmee  verruilde ik Zelhem – in de Achterhoek – voor Haaksbergen. Meer dan 20 jaar heb ik daar met veel plezier de (protestantse) Lambertikerkgemeente aldaar gediend. Deze gemeente was in 1981 één van de hele vroege hervormd-gereformeerde federaties.
Van 1993-1998 was ik predikant van Opperdoes, Aartswoud & Abbekerk/Lambertschaag. Drie zelfstandige kleine gemeentes die samen één predikant hadden, in kerklatijn heette dat destijds een ‘combinatie’. Van 1998-2001 mocht ik als pastoraal werker voor het jeugdwerk in de SoW-gemeente Swifterbant mijn eerste ervaringen opdoen als werker in – een deel – van de wijngaard. Ik studeerde toen nog aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken in Kampen.

 
Ik ben geboren in 1961 in Zwolle  en verhuis op 25 april 2019 met mijn vrouw, Margrieta Bode (ze voert haar eigen naam) naar Haaksbergen, naar de Nolle 53 om precies te zijn. Onze kinderen zijn alle vier al uitgevlogen.


Als hervormde jongen heb ik mijn opleiding ’ bij de buren’ gevolgd. Dat heeft me verrijkt. Maar ik ben na mijn opleiding dus wel hervormd predikant geworden en sinds 2004 een bijzonder gelukkig mens dat een aantal fouten uit de geschiedenis rechtgezet zijn en  ‘hervormd’, ‘gereformeerd’ en ‘luthers’ samengegaan is in de Protestantse Kerk in Nederland.  Die kerkvereniging is een belangrijke stap geweest maar hopelijk niet het eind-station van onze bereidheid om het goede in elkaar te ontdekken, waar mogelijk samen te werken en als het even kan ook weer samen-te-gaan.


 
terug