Honhoforgelconcert HonhoforgelconcertOp 4 november is het eerste Honhoforgelconcert van dit seizoen. De reeks concerten heeft een uitstekende reputatie opgebouwd en dit keer belooft een voortzetting van het hoge niveau te zijn. Het programma bevat twee werken van Bach en het Requiem van Fauré, uitgevoerd door onze organiste Liga Vilmane en het Deventer Vocaal Ensemble onder leiding van Elske te Lindert. Elske zingt ook de sopraan-solo. Ook de bariton Frank van Gerven treedt op.
Van Bach horen we het motet ‘O Jesu Christ, meins Lebens Licht’ (BWV118). Het is een werk van plechtige ontroerende soberheid. Ook van Bach wordt in orgel-solo de koraal-partita ‘Ach was soll ich Sünden machen’ (BWV770) ten gehore gebracht.
 
De hoofdmoot van het concert bestaat uit het Requiem van Fauré. Waar het requiem in zijn algemeenheid muziek is die bij gedachtenisvieringen wordt gespeeld, is het bij Fauré vooral een muzikaal verhaal over het leven en het eeuwige licht.
 
Het Deventer Vocaal Ensemble heeft het Requiem al meerdere keren met groot succes uitgevoerd en we vinden het heel bijzonder dat ze dat deze middag bij ons in Haaksbergen willen doen.
 
We hopen en rekenen op een grote opkomst!
 
Kaarten zijn ter plekke te koop in de Richtershof vanaf 15.00 uur.
Het concert begint om 15.30 uur in de kerkzaal en zal ruim een uur duren.
 
Komt allen!
De orgelconcertcommissie

 

terug