Dagtocht naar Dordrecht Dagtocht naar Dordrecht

De dagtocht naar de herdenking van de synode van Dordrecht in 1618/1619 op 25 april 2019

In het programma dat u heeft eerder kunnen lezen was een onjuiste datum vermeld. We vertrekken op donderdag 25 april 2019. Ook hebben we in overleg met de VVV van Dordrecht het programma wat aangepast.

Het vertrek is om 07.30 uur vanaf sporthal de Els, Trompstraat 20 in Haaksbergen. Onderweg wordt u bijgepraat over de Synode en de gevolgen daarvan.

Aangekomen in Dordrecht drinken we een kopje koffie met een Synodegebakje, bedacht voor de viering van 400 jaar Synode.
Vervolgens wandelen we naar museum het Hof van Nederland,  een voormalig Augustijnenklooster, waar aandacht besteed wordt aan de Synode en de geschiedenis van de stad. U vindt hier ook een verzameling Statenbijbels, waaronder een eerste exemplaar uit 1637.

Hierna kunt u op eigen gelegenheid en eigen kosten op één van de gezellige pleinen van Dordrecht de lunch gebruiken.

Na de lunch verzamelen we bij het standbeeld op het Scheffersplein waar om 14.00 uur de Synodewandeling onder leiding van een gids begint. Deze wandeling eindigt bij de Grote Kerk, waar we tijdens een rondleiding onder leiding van een gids onder andere een maquette van de Synode kunnen zien.  Ook kunt u  “ Het Synode-werk” van de kunstenaar Henk Helmantel bewonderen.

We sluiten deze bijzondere dag om 17.30 uur af met een diner in de historische stad Dordrecht. Om 19.00 uur vangt de terugreis naar Haaksbergen aan. Wij zullen omstreeks 21.30 uur in Haaksbergen aankomen.

Dankzij een ruime bijdrage van de diaconie hebben we de prijs van deze dagtocht bijzonder laag weten te houden. Voor deelnemers in het bezit van een geldige museumjaarkaart  bedragen de kosten € 42,00 per persoon. Bent u niet in het bezit van een museumjaarkaart dan zijn de kosten € 50,00 per persoon.

Wilt u deze interessante dag meemaken, vul dan het inschrijfformulier zo spoedig mogelijk in (klik hier om het te downloaden) dan bent u verzekerd van deelname. Let op: "vol=vol".

 

terug